19.4 C
София
събота, април 27, 2024

Христовото Възкресение е радост и надежда за 60-годишния Боян Боянов

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Христовото Възкресение е радост и надежда за 60-годишния Боян Боянов от Враца – великденският герой в рубриката ни „Горещи сърца“.

По професия – строител, по душа – поет, а по дух – православен християнин, вярата за него е път и посока в мрака на личните провали и обърканите времена, в които живеем:

„Човек трябва да има главна цел в живата, в която да преобладава духовното. Аз съм бил свързан с обществени и лични провали, но реално погледнато заради тези провали е дошъл Господ, за да ни даде нова възможност. Земният живот е подготовка за друг живот, където ще отидем с всичко, което сме придобили вътрешно в нас, а то ще предопредели бъдещата ни участ.
Начинът, по който човек стига до вярата е индивидуален. Дори и да нямаме понятие за нея, ние си задаваме въпроси, а  Господ докосва всяка човешка душа и сърце. Възкресението за мен е спокойствие, че имаме възможност за спасение и мирен дух“.

„Всичко, което пиша, показва моето възприемане на този свят с емоция, разбиране и откровение, насочени към Бога. Те са свързани със смирението, с покаянието, които за съвременния човек това звучи депресиращо, но за православния това осъзнаване на греха е свързано с надежда“, споделя Боян Боянов.

Интервю с Боян Боянов можете да чуете в звуковия файл.

Проверка по рама
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ