13.2 C
София
петък, май 3, 2024

Четиримата обвинени за убийството в Търговищко остават в ареста

ПРОЧЕТИ СЪЩО

В няколко съдебни заседания Окръжният съд в Търговище разгледа внесените от Окръжната прокуратура предложения за вземане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ за четиримата обвинени в извършването на убийството в търговищкото село Ралица на 23 март, когато в крайпътна канавка край село Ралица бе намерен трупът на 51-годишен мъж от село Подгорица, съобщиха от съда днес.

Разследването още е в начален етап, но по всички дела съдът е преценил, че са налице предпоставките на чл. 63 от НПК – обосновано предположение, че обвиняемите са извършили престъплението, както и реална опасност да се укрият или извършат друго такова. Обвиненията и на четиримата са за тежко умишлено престъпление, за което се предвижда не по-малко от 10 години „лишаване от свобода“. Единият от тях е извършил деянието при условията на опасен рецидив. Двама от извършителите са непълнолетни и за тях съдът приема, че има изключителност на случая и това е основание за задържането им наред с останалите предпоставки.

Определенията на съда не са окончателни. При подаване на жалби от задържаните, те ще бъдат разгледани от Апелативния съд във Варна, на 6 април.

Проверка по рама
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ