17.9 C
София
четвъртък, септември 28, 2023

15 малки неща, които карат домът ви да изглежда разхвърлян

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Дори ако отделяте много внимание на реда в дома, има малки неща, които могат да развалят впечатлението и за най-красивия интериор.
1. Нещата се съхраняват на отворени рафтове

Ако къщата има отворени системи за съхранение или поставяте всичко в прозрачни кутии, може да изглежда разхвърляно. По-добре е да използвате затворени системи за съхранение с врати или непрозрачни кутии за дрехи.
2. Многоцветни кърпи и текстил

Ако не придавате значение на външния вид на кърпите или използвате многоцветни комплекти, изглежда неподредено. Кърпите, включително кухненските, трябва да съответстват на цвета на интериора, да го допълват, но не трябва да бъдат основният акцент и цветно петно.
12 правила, които трябва да спазвате за чист дом всеки ден

Проверка по рама

3. Домакински химикали на видно място
Мопове, парцали за почистване и бутилки с домакински химикали, разпръснати из апартамента, изглеждат небрежно.

4. Козметика в цветни опаковки

В банята и на тоалетката често се натрупват много буркани и бутилки с козметика, заради което пространството изглежда претрупано. Поставете козметиката в затворени чекмеджета и шкафове или я поставете в специален кутии.
5. Сухи цветя и стайни растения

Сухите цветя създават впечатление за хаос и влияят негативно на енергията в къщата. Освен това те натрупват прах и могат да причинят алергии.

Магазин за Акумулатори

6. Мръсни ключове и контакти
Когато почистваме, често забравяме за такива дреболии като ключове и контакти. По тях се натрупват прах и пръстови отпечатъци.

7. Зарядни устройства и кабели на видно място

Когато кабелите и зарядните устройства са разпръснати из целия апартамент, това придава неестетичен вид на всеки интериор.
Бабините тайни за перфектно чист дом

8. Мръсни стъкла и огледала

Огледало с матово покритие или прозорци, замърсени след дъжд, ще развалят впечатлението дори за интериор, обмислен до най-малкия детайл.

9. Сушилник за дрехи на видно място

Ако сушилника за дрехи е в средата на стаята, а планините от намачкани дрехи заемат свободно място на дивана или фотьойла, трябва да им потърсите друго място.

10. Разпилени дрехи

Ако, когато се приберете у дома, хвърляте дрехи на стола или съхранявате неща на дръжката на вратата, изглежда неподредено.

11. Зърнени храни в пакети

Зърнените храни в опаковки от магазина създават ненужен визуален шум, а освен това в тях могат да се появят насекоми.

12. Миризма на мухъл

Ако на входа на апартамента или когато отворите гардероба усетите неприятна миризма, трябва да се отървете от нея. Подредете нещата, освежете и изперете това, което планирате да носите.

13. Малки неща, които лежат навсякъде

Рафтовете с декоративни детайли могат визуално да претоварят интериора, особено ако върху тях има твърде много неща.

14. Прах и животинска козина

Прахът в къщите се натрупва много бързо, така че трябва редовно да извършвате мокро почистване. Ако у дома има много животински косми, важно е редовно да ги почиствате не само от пода, но и от мебелите.

15. Неудобно подреждане на мебелите

Ако постоянно се натъквате на маса, която е на пътеката, по-добре е да я сложите на друго място. Същото важи и за излишните мебели като цяло.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ