21.3 C
София
понеделник, септември 25, 2023

4 практични решения в интериора, които ще ви опростят живота

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Блогър разказа как може да се направи интериора по-практичен и удобен с помощта на четири решения. Някои решения за интериорен дизайн, за които мнозина дори не мислят по време на ремонт, могат да направят живота много по-лесен. И в някои случаи да ви спести пари. Дизайнерът Сергей Кожевников говори за четири полезни и практични решения в своя блог.
Монтирането на окачена тоалетна отдавна е обичайна техника. Тя е практична и удобна, особено по време на почистване. Но както показва практиката, много хора традиционно „зашиват“ инсталацията на тоалетната с плочки, без да обмислят други, не по-малко практични опции, отбеляза Кожевников.

Според него, вместо плочки зад тоалетната можете да използвате подвижни MDF плоскости. Факт е, че водопроводът може да дефектира рано или късно и такива панели ще осигурят по-свободен достъп до комуникациите, без да демонтирате плочките.
Липсата на тези 6 неща показва евтин интериор

Контакти на подходящи места
Контактите никога не стигат, така че е важно да помислите предварително за тяхното местоположение в апартамента. За да направите това, първо трябва да вземете решение за подреждането на мебелите във всяка стая.

Проверка по рама

Въпреки това, без значение колко гнезда са предвидени, няма да е излишно да монтирате гнезда край прозореца. „Най-често се използват за коледна гирлянда, нощна лампа в детска стая и просто за зареждане на телефон“, пише дизайнерът.
Цокъл под параван за вана

Параваните за баня често са облицовани с плочки и наистина изглеждат по-модерни от пластмасовите паравани. Въпреки това, според Кожевников, няма нищо лошо в пластмасовия екран, защото с него ще има много повече полезно място за съхранение.

Също така е важно да освободите ревизионния люк, за да осигурите достъп до комуникации. Оптималният размер на люка е 50 на 50 см.
9 начина да освежите интериора на апартамента за няколко дни

Защита на външни ъгли на стени

Магазин за Акумулатори

Независимо от покритието на стените, препоръчително е да защитите всички външни ъгли с декоративни ъгли от MDF или полистирол. „Външните ъгли на стените са най-ожулените места, така че ако не искате да пребоядисвате стените или да лепите отново тапетите след година или две, тогава трябва да се погрижите за това предварително“, обясни Кожевников.
За да бъде интериорът на апартамента стилен, а декоративните ъгли да станат част от него, е по-добре да изберете техния цвят така, че да съответства на нюанса на интериорните врати. Например, ако вратите в апартамента са бели, тогава е по-добре да монтирате декоративни ъгли, ленти и первази в бяло.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ