17.8 C
София
понеделник, май 27, 2024

5-те най-добри напитки за сваляне на високо кръвно

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Почти една четвърт от възрастните над 40-годишна възраст в света страдат от проблеми с високо кръвно налягане. Руски диетолози посочиха напитки, които могат да бъдат много полезни за хора с хипертония, пише изданието Лента.

Чай от хибискус

Чаят от хибискус напълно заслужено е включен в списъка на най-добрите напитки. Съдържа висока концентрация на антоцианини, които имат благоприятен ефект върху стените на кръвоносните съдове и спомагат за понижаване на кръвното налягане.

Сок от нар

Според специалисти консумацията му помага за намаляване на систоличното (горното) кръвно налягане. По-специално, този ефект се получава от ежедневната употреба на сок от нар в количество от 150 ml.

Учени разкриха по колко кисело мляко на седмица предпазва от високо кръвно

Проверка по рама

Безсолен доматен сок

Пиенето му предпазва кръвоносните съдове от възпаление поради неговата наситеност с антиоксиданта ликопен. В допълнение, доматеният сок предотвратява образуването на кръвни съсиреци.

Зелен чай

Според проучване, проведено в Единбург, редовната консумация на зелен чай в продължение на две седмици може да помогне за понижаване на кръвното налягане.

Сок от цвекло

Този сок не се консумира в чиста форма, той трябва да се разрежда с вода. За нормализиране на налягането е полезно да се консумират 2 чаши разреден сок от цвекло на ден.

Учени разкриха колко сок от цвекло трябва да изпиете, за да свалите кръвното

Магазин за Акумулатори

Важно: Статията не замества балансираното хранене и консултацията със специалист!

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ