25.8 C
София
петък, юни 9, 2023

5-те най-добри напитки за сваляне на високо кръвно

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Почти една четвърт от възрастните над 40-годишна възраст в света страдат от проблеми с високо кръвно налягане. Руски диетолози посочиха напитки, които могат да бъдат много полезни за хора с хипертония, пише изданието Лента.

Чай от хибискус

Чаят от хибискус напълно заслужено е включен в списъка на най-добрите напитки. Съдържа висока концентрация на антоцианини, които имат благоприятен ефект върху стените на кръвоносните съдове и спомагат за понижаване на кръвното налягане.
Сок от нар

Според специалисти консумацията му помага за намаляване на систоличното (горното) кръвно налягане. По-специално, този ефект се получава от ежедневната употреба на сок от нар в количество от 150 ml.

Учени разкриха по колко кисело мляко на седмица предпазва от високо кръвно
Безсолен доматен сок

Пиенето му предпазва кръвоносните съдове от възпаление поради неговата наситеност с антиоксиданта ликопен. В допълнение, доматеният сок предотвратява образуването на кръвни съсиреци.

Зелен чай

Според проучване, проведено в Единбург, редовната консумация на зелен чай в продължение на две седмици може да помогне за понижаване на кръвното налягане.
Сок от цвекло

Този сок не се консумира в чиста форма, той трябва да се разрежда с вода. За нормализиране на налягането е полезно да се консумират 2 чаши разреден сок от цвекло на ден.

Проверка по рама

Учени разкриха колко сок от цвекло трябва да изпиете, за да свалите кръвното
Важно: Статията не замества балансираното хранене и консултацията със специалист!
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ