22.8 C
София
сряда, юни 7, 2023

6 грешки в гардероба, подсказващи за наличието на скрити комплекси

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Психолозите смятат, че дрехите, които една жена купува за себе си, са пряко свързани с това как се чувства в обществото и какво чувства като цяло. Ето защо неща, които са избрани несъзнателно, могат да издават скрити комплекси и ниско самочувствие. Има най-малко шест грешки в гардероба, като изобилието от еднакви модели или безформени неща, които показват скрити комплекси.
Закупуване на подобни артикули

Когато самочувствието на жената спадне, тя често спира да експериментира с външния си вид и избира дрехи, в които ще бъде 100% сигурна. Тогава в гардероба се появява изобилие от обикновени тениски, прави сини дънки, панталони и тъмни рокли тип торба. Редица психолози отбелязват, че такъв гардероб може да показва и депресия. Разнообразието говори за увереност, женственост и добро настроение.
Изобилие от безформени неща

Разтегнати пуловери, рокли с качулка, огромни тениски показват желание да скриете тялото си и да останете в сянка. Това твърдение обаче не се отнася за оувърсайз артикулите, които при правилен избор придават комфорт и изглеждат много стилно.
Винаги актуални: не хвърляйте тези дрехи от гардероба си

Проверка по рама

Гардероб „боядисан“ в скучни цветове
Не само стилът на облеклото издава скрити комплекси, но и цветът му. Сивите, скучни и неизразителни цветове в гардероба показват, че човек е скромен, плах и не иска твърде много внимание. Основната цел на такива хора е да се слеят с тълпата.

Спортен стил за всички поводи

Когато спортът е смисълът на живота на едно момиче, желанието да не се разделя със спортните панталони и суичъри дори извън тренировките може да бъде разбираемо. Иначе честото носене на спортно облекло в ежедневието говори за ниско самочувствие. Това ще бъде особено забележимо, ако се появите в този вид на парти. От друга страна, къси топове и тесни клинове, напротив, се носят от самоуверени жени. Ето защо, за да останете красиви и женствени в спортното облекло, трябва да изберете модели, които подчертават достойнството на фигурата.
Никога не допускайте тези модни грешки и ще изглеждате винаги стилно, където и да се намирате

Следвайки сляпо модата

Магазин за Акумулатори

Случва се жена, която следи всички модни новости, да няма добър вкус. Тогава в гардероба се появяват рокли с леопардов принт, които изглеждат добре само на модния подиум, или необичайни обувки, които не са на място в ежедневието. Това състояние на нещата може да означава, че една жена не разбира от мода, но се тревожи какво ще си помислят другите за нея. Особено комплексът предлага изобилие от дрехи с лога на известни марки.
Избиране на неща с много копчета

Дрехи с голям брой копчета най-често се срещат в гардероба на събрани и спретнати жени, които се отличават с дисциплина и организираност. Има обаче мнение, че такива дрехи говорят за близостта и неочевидните комплекси на техния собственик.

Според психолозите всеки човек би искал да подобри или преработи нещо в себе си. Докато някои хора успяват да се приемат такива, каквито са, на други им е трудно. Най-често ниското самочувствие се изразява в ежедневните навици, включително избора на облекло.
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ