32.8 C
София
петък, юни 21, 2024

8 правила за тънка талия

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Може би няма жена, която да не мечтае за тънка талия. Може да постигнете това, без да се подлагате на тежки диети и лишения. Достатъчно е да спазвате няколко правила на слабия човек, пише Edna.bg. Ето кои са основни правила за тънка талия:

Пийте вода

Едно от най-важните правила е да пиете достатъчно вода всеки ден. Сигурно сте чували това милиони пъти. Когато пиете вода, ще намалите подпухването и подуването. Дехидратираният организъм задържа течности. Това води до подпухване и подуване. При приема на вода се ускорява метаболизма и се подпомага отслабването. Водата помага да се изхвърлят излишните течности от организма.

Специалистите съветват да се пие поне по 1,5 литър вода на ден. Създайте си навик винаги да имате шишенце с вода около себе си. Ако усетите жажда, значи вече е късно и организмът е започнал да се дехидратира. Водата намалява усещането за глад и пречиства от токсините. Животворната напитка е изключително полезна за тънката талия. Още след събуждането изпивайте по 1 чаша вода – така организмът ще се събуди, а метаболизмът ще се ускори.

Понякога хората бъркат чувството на глад с жаждата и веднага посягат към нещо за похапване, но имайте предвид, че често необходимостта от течност се усеща като глад. Затова първо изпийте чаша вода и тогава преценете дали още сте гладни.

Проверка по рама

Хранете се редовно

Забързан в ежедневието, на всеки се е случвало да забрави или да не му остане време да хапне. Това е голяма грешка. Специалистите съветват да се храним с малки порции на всеки 3-4 часа. Ако по някаква причина останем гладни за по-дълго време, ние сме много по-склонни да посегнем към нещо бързо и разбира се – вредно. Дори и да нямате възможност да хапнете нещо сготвено, дръжте в чантата или в шкафчето някакви ядки – най-добре сурови. Те засищат чувството на глад и помагат за повишаване на енергията.

Хранете се спокойно

Важно е, когато седнете да се храните, да не се разсейвате. Бавното и осъзнато хранене е най-важното условие за добра фигура. Дъвчете бавно, така храната ще бъде усвоена по-добре от организма. Когато храната не е сдъвкана, както трябва, смилането и преработването ѝ отнемат много повече време. Това може да доведе до храносмилателни проблеми и газове. Избягвайте храненето пред някакви устройства – компютър, таблет, телевизор. Улисани в екраните, няма да усетите как вече сте се нахранили и ще продължите да приемате храна. Така се стига до преяждане, а то е сериозен враг на тънката талия.

Хапвайте повече зеленчуци

Според французите трябва да се приемат по 5 порции плодове и зеленчуци на ден. За предпочитане е да се консумират сезонни и пресни плодове и зеленчуци. Важно е също те да бъдат здравословно приготвени. Плодовете и зеленчуците подобряват метаболизма, съдържат малко калории, помагат при подут корем и ускоряват изгарянето на мазнините в тялото. Старайте се зеленчуците да присъстват всеки ден в менюто ви, защото благодарение на високото съдържание на фибри в тях храносмилането се подобрява и талията се поддържа в отлична форма. Избягвайте пърженето и се старайте да консумирате свежи зеленчуци, печени или задушени на пара.

Магазин за Акумулатори

Не пренебрегвайте лютото

Пикантните храни в умерени количества помагат за ускоряване на метаболитните процеси в организма. Смята се, че редовното подправяне на храната с хубав лют пипер може да засили метаболизма с цели 23%! Ето защо включете пикантните подправки в менюто си още днес и ще видите как коремчето бързо се топи. Разбира се, ако имате стомашни проблеми, бъдете внимателни, за да не се получи обостряне на гастрит или друго неразположение.

Движи се

Винаги когато имаш възможност, се движи. Например ходи пеш до работа, прави дълги разходки, използвай стълбите, а не асансьор. Достатъчно е да ходите пеш поне по половин час на ден. Ходенето пеш подобрява метаболизма и ще горите по-ефикасно мазнините, които са се натрупали в коремната област. Движението е изключително важно за бързия метаболизъм, така че не го пренебрегвайте. Колкото и да се ограничавате, няма да постигнете желаната талия без малко движение. Движението е важна част от здравословния начин на живот – без значение дали ще ходите повече или ще заложите на някаква тренировка, винаги се старайте да останете физически активни.

Спи поне 8 часа за денонощие

Пълноценният сън е от изключително значение. Всеки знае, че той има благоприятен ефект върху кожата и външния вид. Също така качественият 8-часов сън се отразява и на тънката талия. Старайте се всяка вечер да си лягате в един и същи час. Превърнете това в свой навик. Ако си лягате всеки ден в различно време и не успявате да си набавите необходимите часове сън, много е вероятно на следващия ден да прибегнете към нездравословна храна или снакс, а това е много вредно за талията.

Въртене на обръч

Ако нямате време да спортувате във фитнес, просто си купете 1 обръч и го сложете у дома. Смята се, че въртенето на обръч подобрява кръвообращението и помага за по-бързото изгаряне на мазнините в коремната област. Освен това е много забавно занимание, което ще повдигне цялостния тонус. Опитайте и само след няколко седмици ще забележите как талията е по-малка и коремчето по-стегнато.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ