16.8 C
София
неделя, май 28, 2023

9 храни, които не трябва да ядете на празен стомах

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Сутринта е времето, когато тялото се събужда. Затова е по-добре да хапнете нещо вкусно за закуска. Така ще подобрите настроението си за целия ден.
Какво не можете да ядете за закуска?

Трябва да занаете, че има и неподходящи за закуска храни.
1. Всякакви сладкиши

Всичко, което има много захар в състава си, стимулира значително синтезиране на инсулин. Диабетът няма да закъснее. Ето защо е по-добре да се откажете от закуската, която се състои от сладкиши.
2. Пушени меса

Проверка по рама

Ако предпочитате сандвичи за закуска с наденица, по-добре е да откажете това. Работата е там, че пушената наденица съдържа много сол, подправки и консерванти. И те могат да доведат до заболявания на стомаха, защото дразнят стените му.
Най-добрите суперхрани за закуска за изгаряне на мазнини

3. Банани

Въпреки че са полезни, като вариант за закуска това не е най-добрата идея. Всичко е заради магнезия, който присъства в плодовете. Ако ядете такива храни на празен стомах, можете да провокирате сърдечни заболявания.
4. Печене

Тук говорим за продукти от тесто с мая. Тъй като те провокират образуването на газове и така се стига до подуване на корема.

Магазин за Акумулатори

5. Зеленчуци
Пресните зеленчуци дразнят стените на стомаха и могат да причинят гастрит.

6. Портокалов сок

Въпреки че този продукт е полезен, особено ако е приготвен у дома, изключително опасно е да се пие на гладно. В крайна сметка цитрусовите плодове съдържат киселини, които провокират развитието на язви.
Яжте 6 пъти седмично това на закуска, за да живеете по-дълго

7. Кафе

Много хора започват с тази ободряваща напитка за закуска. По-добре е да изоставите този навик бързо. Кафето предизвиква отделянето на стомашен сок, а това дразни червата.

8. Круши

Фибрите на крушите могат да наранят стомашните стени.

9. Кисело мляко

То е много полезно особено ако е натурално кисело мляко, но категорично не се препоръчва да го използвате на празен стомах. Причина са същите киселини, които дразнят храносмилателния тракт.

Какво можете да ядете за закуска?

Здравословната закуска е протеин, сложни въглехидрати с витамини. Например, това е яйце с каша, сандвич със сирене, ядки с горски плодове.

Може да е мюсли. Овесени ядки с малко парче бяло пилешко месо и др.

Що се отнася до ободряващите напитки, по-добре е да изчакате с тях. Можете да изпиете чаша чай или кафе половин час след закуска.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ