8.2 C
София
понеделник, март 4, 2024

9 начина да освежите интериора на апартамента за няколко дни

ПРОЧЕТИ СЪЩО

За да трансформирате „уморения“ интериор, не е необходимо да правите мащабни ремонти. Необходими са само няколко дни и внимание към детайла, за да освежите едно пространство.

Направете основно почистване

Въпросът е очевиден и много важен. Списък, който трябва да направите:

●      почистете с прахосмукачката под мебели и на труднодостъпни места;

●      избършете праха, дори на най-горните рафтове на шкафовете;

●      измийте пода, прозорците и стъклените повърхности;

Проверка по рама

●      избършете огледалата.

Стилно и евтино: 5 идеи за създаване на ефектен интериор с малък бюджет

Почистете гардероба си

Началото на пролетта е най-доброто време за почистване на гардероба. Изперете и изгладете дрехите за пролетно-летния сезон, а зимните дрехи, които вече не са полезни, приберете в кашони. Ако е необходимо, купете закачалки или органайзери.

Заемете се с градинарство

Цветята във ваза или саксия могат да преобразят пространството. Ако често сте далеч, непретенциозните растения като сукуленти или сансевиерия ще свършат работа. Когато избирате саксии, започнете от дизайна на стаята.

Магазин за Акумулатори

Освежете текстила си

Интериорът може да изглежда „уморен“ заради текстила. Затова е време за пране и гладене на завеси, одеяла, покривки, ако са от плат.

Почистете плочките в банята и на кухненския гръб

Плаката върху плочките разваля впечатлението за всеки интериор. Почистете плочките в банята или душ кабината, отстранете мазнините и други замърсявания от кухненския гръб. Ако искате по-мащабни промени, подновете фугиращата смес за плочки.

Придайте блясък на „уморения“ интериор: 6 дизайнерски съвета

Организирайте съхранение в кухнята и банята

Много произволно подредени неща по рафтовете изглеждат небрежно. Можете да решите проблема и да придадете блясък на кухнята или банята благодарение на правилната организация на съхранението. Поставете прибори в тави и контейнери, за насипни продукти купете красиви кутии в същия стил. Приберете домакинските уреди, които използвате рядко.

В банята трябва да се отървете от визуалния шум, ярки опаковки на козметика и други продукти – те също могат да се сипят в стилни дозатори. Красива плетена кошница е подходяща за съхранение на кърпи, а рафтовете ще помогнат за разтоварване на повърхности.

Измийте или сменете съдовете

Когато кухнята е почистена и там е организирано съхранението, трябва да се справите със съдовете. Измийте тенджери и тигани, отървете се от замърсяванията по чайника и котления камък. Можете да купите и нови комплекти съдове в същия стил.

Изхвърлете излишното

За да поддържате интериора хармоничен, периодично организирайте разчистване. Разглобете чекмеджета, шкафове и козметика. Трябва да изхвърлите буркани с козметични продукти, които не сте използвали дълго време, скъсани тъкани, избелели кърпи, напукани съдове, стари гъби.

Добавете светлина

Светлината в интериора е важна, както и декорът. Помага за зониране на стаята и създава уют. Избършете всички електрически крушки в къщата, сменете ги с нови, ако е необходимо. Ако някоя зона не е достатъчно осветена, можете да си купите стилна подова лампа или свещ. Освен това трябва да измиете самите полилеи и лампи.

Идеята, че трябва да актуализирате интериора, рано или късно възниква у много хора. Въпреки това, не винаги е ясно как да се реши проблемът с бюджета.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ