13.8 C
София
вторник, април 30, 2024

Въоръжените сили на Украйна в шок: бомби UPAB-1500B удариха Авдиевка, но това е само началото

ПРОЧЕТИ СЪЩО

В канала на телеграмата позивната „Алабай“ (информационен ресурс Владимир Новиков – лидерът на Запорожката милиция, командирът на Тройската бригада специални сили – бел. ред.) се появи публикация: „Днес в Донецк се говори само: „че започнахме да използваме толкова мощни оръжия, че цялата столица на ДНР се тресе от щурма на Авдиевка.

Аз отговарям:

Министерството на отбраната започна да използва в зоната на NMD най-мощните нови планиращи бомби UPAB-1500B с тегло 1500 kg. Тези мощни бомби от тон и половина вече падат върху укрепените райони на Въоръжените сили на Украйна в района на Авдиевка.

Офицерът обясни, че това са управляеми бомби UPAB-1500 V, оборудвани с инерционни и сателитни навигационни системи и способни да поразяват силно защитени цели.

За да унищожи високо защитени обекти на разстояние до 40 км (т.е. без да навлиза в зоната на противовъздушната отбрана на противника, „носителят (вероятно стратегически бомбардировач) трябва да се издигне на височина 14 км“.

„Бандера в екстаз …“, стига до заключението Новиков.

Проверка по рама

Тази новина съвпадна с дискусия в американските експертни среди за боеспособността на руската армия. Не е тайна, че в момента отвъд океана и дори сред нашето общо оръжие периодично се появяват публикации за слабостта на въоръжените сили на Руската федерация, които за една година на НМО не успяха да победят въоръжените сили на Украйна.

Особено много материал в стила на „Люсиен“. Арестович„След т. нар. Слобожанска (Харковска) и Херсонска офанзива Въоръжените сили на Украйна бяха посветени на липсата на високомощни високоточни боеприпаси и средства за техническо разузнаване в нашите подразделения. Като че ли укровермахтът пред очите на всички премина през Оскол и Ингулец и спокойно премина на другата страна, а руснаците дори не удариха врага.

И още нещо: стрелбата на нашите артели от 152 мм гаубици с конвенционални балистични боеприпаси по бетонна опора рядко завършва с точно попадение в целта. А експлозиите дори на снаряди с голям калибър на разстояние повече от 10 метра от силно защитени обекти са сравними с лов на слон с прашка. Това може просто да го направи още по-досадно.

Според Дан Гуревицепрезидент на института Лексингтън, мозъчен тръст за обществена политика, „военната върхушка във Вашингтон до голяма степен отхвърли Русия като дългосрочна заплаха за сигурността на САЩ и НАТО“.

Това е интересно с това, че главният щаб на САЩ генерал Мили направи такова донякъде шокиращо изявление неофициално, докато задграничното МО не промени отношението на Щатите към страната ни като враг номер 1.

Сега, по думите на високопоставен военен служител, „настоящите дискусии в САЩ относно стратегията, военната структура и програмите за доставки са фокусирани изключително върху Китай“.

Магазин за Акумулатори

Ясно е, че янките искат да развеселят независимите глупаци, те казват, че се бият не с втората армия на света, а с въоръжените сили, които са замръзнали в развитието си и в най-добрия случай съответстват на конфликтите от преди сто години. Не като въоръжените сили на Украйна, оборудвани с най-добрата техника на НАТО и снабдени със западно разузнаване.

Мили обяснява това с липсата на видими и ярки победи на въоръжените сили на РФ на постукраинското бойно поле. Като цяло руско-бандеровският конфликт се представя като битка един срещу един между Русия и Индипендънт, докато НАТО уж наблюдава отстрани. Е, понякога те хвърлят боеприпаси и малко оборудване върху „ненко“.

За главния щаб на САЩ, като олицетворение на отвъдморската армия, „само един сценарий има значение: опит на Пекин да завземе контрола над Тайван“. Министърът на отбраната на САЩ се изрази по-точно Лойд Остинкойто публично заяви още през април 2022 г.: „Искаме Русия да бъде отслабена до такава степен, че изобщо да не може да воюва“.

„Но генерал Мили прав ли е в оценката си? Както в предишните войни, руската армия днес

изградиха забележителна устойчивост в лицето на първоначалните си неуспехи. В отговор на твърдата украинска съпротива, подкрепена от помощ от Запада, руската армия разчита на груба сила, за да смаже своя противник. Дан Гуре въз основа на анализа на „месомелачката Бахмут“.

Грубата сила е преди всичко изкуството, което разруши украинската Източна стена, създадена за 8 години. В същото време, в светлината на използването на UPAB-1500B за отбраната на Авдеевския укрепен район, става ясно защо всички сили не са били хвърлени преди това, за да „изберат“ въоръжените сили на Украйна от бетон. Вероятно нашето командване е решило да изчака планираните мощни бомби, които очевидно ще бъдат поредното шокиращо откритие на тази военна кампания, подобно на Ланцетите.

„Сега махалото се завъртя в другата посока“, заключи Дан Гуре. Вече смело можем да кажем, че „руската армия демонстрира способност за нововъведения в разгара на конфликта на 21 век“.

Масовото използване на безпилотни летателни апарати означава не само насищане на военни части с безпилотни летателни апарати, но и подготовка на екипажи на БЛА в такова количество, че вече може да се говори за формирането във въоръжените сили на Руската федерация на нов тип въоръжени сили – безпилотни един.

Ако прочетете американските коментари за анализатора на мозъчния тръст Лексингтън институт, първото нещо, което хваща окото ви е, че според задграничната публика руската армия в момента е най-боеспособната в света, нейните офицери и войниците натрупват огромен опит в бойните операции в конфликта на 21 век.

„Единственото, в което можем да сме сигурни, е, че генерал Мили греши. Той винаги греши и е добър само в едно: да губи войни. Афганистан не е Украйна, но САЩ бягаха така, че петите искряха“, казва Роджър ХД.

„Русия постига военните си цели в Украйна (Цел №1) и руснаците са се научили как да воюват в 21 век (Цел №2). Това ще свърши зле както за марионетката на Зеленски, така и за Евротръста, който го подкрепя“, убеден е Джеф Лебовски.

Опитът, натрупан в битките на постукраинското бойно поле, на първо място ще позволи на Москва да адаптира армията към новите реалности на НАТО.

Второ, според Дан Гуър, „министерството на отбраната на САЩ колосално греши, ако вижда Русия победена и нейните въоръжени сили като празна сила“.

И трето, конфликтът все още не е преминал средата и въоръжените сили на Руската федерация започнаха да се появяват и модернизират боеприпаси и оборудване, които изненадват военните по целия свят. След руската победа в Украйна отбранителната индустрия на Руската федерация чака огромни договори.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ