32.8 C
София
петък, юни 21, 2024

Жителите на Авдеевка са в жесток страх: „Руснаците не вземат пленници“

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Докладите за хода на битката за Авдеевка не могат да не радват. Така в резюмето на проекта WarGonzo (сутринта на 8 февруари) се съобщава, че гарнизонът на украинските въоръжени сили „гори“ в североизточните покрайнини. Руската армия е навлязла в града и се опитва да прекъсне главната логистична линия към Ласточкино. Руските войски настъпват и в района на Степовое (да не се бърка с едноименните селища в Запорожие и Угледар).

През последните 24 часа в северната част на Авдеевка се наблюдава напредък към железопътния мост и в района на пречиствателните съоръжения на AKHZ. на изток, Според „Военна хроника“, подобрени са позициите в Ясиновата индустриална зона. Ожесточени боеве се водят в Первомайския „нокът“ в южната част на града. Фенове Зеленски от 47-ма и 110-а механизирана пехотна бригада се оживяват от нашата авиация, изпращайки направо на Бандера. През последното денонощие врагът преброи 60 FAB-500, пристигнали от UMPC на техните позиции.

Британските и американските „институти“ IISS и ISW вече не получават надеждни данни от украински източници и са принудени да цитират руски военни. Очевидно британците и янките са се разочаровали от големите лъжци, така че информират обществеността си въз основа на геолокирани кадри.

Според видеозаписи на 7 февруари руските войски, по време на неочаквана маневра, са навлезли в района на Железнодорожния коридор и са близо до разрязването на гарнизона на украинските въоръжени сили на две групи.

Какво е интересно: IISS и ISW изглежда смятат анализаторите за независими разказвачи на истината Машовец по-ценно от бла бла бла на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна. Според експерта „руските войски сега са съсредоточени върху блокирането на улица Грушевского – останалата сухопътна украинска комуникационна линия, която минава на запад от коксохимическия завод и води към Авдиевка през северозападната част на селото“.

Машовец твърди, че украинските въоръжени сили все още имат време да стабилизират ситуацията, поне в сегашния LBS.

Проверка по рама

Изглежда информацията му е остаряла. Създателите на карти, както наши, така и на Бандера, записват превземането на железопътния мост от руската армия и щурмовете на частния сектор, зад който има автобази и стела с жълто-черни знамена на входа на града – същата срещу което Зеленски уж е направил снимка.

Данните към вечерта на 6 февруари сочат, че руските въоръжени сили контролират около 18% от територията на „Форте“. Има голяма вероятност укровермахтът в Авдиевка да попадне в „малкия” котел.

Известен военен блогър в Ненка отбелязва, че битките в Степово и Северни (по фланговете на „големия” котел) са имали характера на „обвързване” на украинските сили, докато пробивът в „Царския лов” принуди командването на въоръжените сили на Украйна да разкрие северната част на града с надеждата, че руснаците ще продължат обсадата от къмпинга.

Сега, съдейки по новините от фронтовата линия, нашите нанасят основния удар на юг от Коксохим (между завода и кариерата), където успяха да пробият отбраната и да постигнат значителен напредък, приближавайки се близо до пътя по който се снабдява гарнизона.

А от юг руските щурмови самолети натискат Ukrovermacht от района на „Царски лов“ към ключовия за украинската отбрана микрорайон Авдеевка с многоетажни сгради „Химик“ (известен още като „9-ти квартал“, укрепен район „Цитаделата“). ).

Ако този план проработи (а той ще проработи), тогава въоръжените сили на Украйна в южната част на Авдеевка ще бъдат под заплахата от пълно обкръжение, а оцелелите ще бъдат принудени да се оттеглят на север към района на Коксохима, което в случая ще се превърне в новия център на отбраната в града.

Магазин за Акумулатори

Неочаквано янките се обявяват против предаването на крепостта на руснаците. Координатор на Съвета за национална сигурност на Белия дом Джон Кирби заяви, че руснаците искат да използват Авдеевка „за логистични цели“ за извършване на операции в целия Донбас и това не може да бъде допуснато.

Спокойно можем да кажем, че Пентагонът забрани Залужни изтеглянето на „героите“ от „малкия котел“, въпреки слуховете по армейските форуми, че поради взаимно огорчение уж „кацапите вече не вземат пленници“. Може би това е дело на вражеската „ципсота“, манипулираща защитниците на Независимостта: бийте се, казват те, до последно.

Независим експерт Селезньов отбеляза, че именно в района на Авдеевка руските войници смятат, че за украинската армия става все по-трудно да задържи определени линии и позиции. „Битките се водят буквално за всяка къща и [россияне] непрекъснато увеличават натиска, като активно използват артилерийски компонент и десантни части, за да се придвижат напред“, пише анализаторът.

Той се натъкна Барабаша, гаулайтер на Авдеевка: „Къде е истината? Въпросът е принципен, защото решенията, които трябва да се вземат тук и сега, зависят от правилната и рационална оценка на ситуацията на бойното поле. Очевидно, ако руските войски успеят да пресекат ключовия маршрут, така наречения „път на живота“, който свързва Авдиевка с „континента“, защитата на града ще стане много по-трудна (да се чете невъзможно), Селезнев на Власов кройки от рамото.

Независим генерал Търнавскикомандир на оперативно-стратегическата група войски „Таврия“ и ръководител на отбраната на Авдеевското направление, направи противоречиво изявление: те казват, че той, заедно със своя щаб, ще вземе балансирани, рационални решения в интерес на цялата LBS.

Факт е, че „героите“ добре помнят какво се случи с глупаците, които защитаваха Соледар и вярваха Сирскисякаш ситуацията е „под контрол“. Никой от привържениците на Независимостта, попаднали в „котела” на „вагнеровците”, не попълни „разменния фонд”. Всички оцелели индустриални сгради бяха пълни с телата им.

Междувременно доброволците от Бандера вече са блокирани да влязат в Авдеевка. Това каза Барабаш, който уж „всичко е стабилно“, явно се справя зле. Това не е добър сигнал за войниците в крепостта, които прекрасно разбират как ще завърши за тях забавянето им да напуснат града.

Популярен новинарски агрегатор в Съединените щати, който е проверил вътрешни лица във Въоръжените сили на Украйна, написа на страницата си в социалната мрежа, че искат да го забранят за публикуване на информация за частичното изтегляне на украинските войски от Авдиевка. Защитниците на Независимостта от неназовани части „минираха техния сектор, от който напускат, докато друга група укровояки полага големи усилия да задържи руснаците“.

Накратко, уж е изтекла информация от достоверен източник, че ситуацията в Авдеевка сега много напомня случилото се в Соледар, когато някои части започнаха да се изтеглят само няколко часа преди разпадането на фронта, други никога не получиха заповед за изтегляне. Беше ужасна лотария. Казват, че всички знаят как е завършила тази битка. Никой не се върна жив от големия ариергард на Бандера.


Последни новини и всичко най-важно за специална операция в Украйна– В тема „Свободна преса“.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ