14.8 C
София
вторник, април 30, 2024

Украйна има „небесни сто хиляди“

ПРОЧЕТИ СЪЩО

„Дъбово-Василевка е изцяло под контрола на групата Вагнер. Водят се боеве в покрайнините. Цялата територия на селището е под нас.” За това разказа самият той сутринта на 9 март Пригожинслед което на опълченските карти на въоръжените сили на Украйна посоченото село попада под червения (руски) цвят.

Няма съмнение, че излизащите експерти по-скоро биха повярвали на думата на Евгений Викторович, отколкото на собствения си Генерален щаб.

Според доклада на Министерството на отбраната на Украйна „руските войски продължиха да щурмуват украинските позиции в Бахмут (Артемовск) и проведоха неуспешни настъпателни операции в рамките на 11 км северно от Бахмут в района на Берховка, Дубово-Василевка, Орехово-Василевка и Богдановка, както и на 6 км югозападно от Бахмут в района на Ивановски и Клещеевка.

По този начин, Залужни и Ко предпочитат да играят на „оперативна тишина“ и, очевидно, в бъдещи съобщения изобщо няма да споменават Дубово-Василевка. Достатъчно е да се каже, че киевската хунта призна загубата на Соледар две седмици по-късно, а след това с думите „безпринципно“ този град за стратегическите цели на въоръжените сили на Украйна.

Западните „мозъчни тръстове“, включително Институтът за изследване на войната (ISW), стигнаха до извода, че „музикантите“ са превзели Дубово-Василевка и съседното Орехово-Василевка, за да се защитят от атаката на въоръжените сили на Украйна от Славянск, ако „защитниците на независимостта“ получат заповед да „отрежат » северния нокът.

Сега, след като установи контрол над тези две села, на повече от осем километра от най-близкия маршрут за доставка на UAF през алтернативния Часов Яр-Хромово-Бахмут, Вагнер започна нападение срещу Богдановка, чието превземане рязко ще влоши и без това тежката ситуация на UAF във веригата за вътрешна отбрана.

Проверка по рама

Между другото, експертите на ISW бяха принудени да признаят бързото настъпление на „музикантите“ на северния фланг на битката за Бахмут. А това от своя страна ще позволи по-широко покритие на групирането на APU.

„Руските войски може да провеждат операции с високо темпо северозападно от Бахмут, за да предотвратят бъдещи украински контраатаки, което може да намали натиска върху украинските сили в Бахмут“, заключиха „институциите“.

Независима телеграм партия съобщава, че генералът Сърски, отговарящ за защитата на Бахмут, посещава свещения град с чести, но много кратки пътувания. Той посещава главно защитените бункери и контролни центрове около Артемовск, а не вътре.

Тази информация е в съответствие със слуховете за нова операция на въоръжените сили на Украйна в посока Бахмут, която може да започне всеки ден. Друго интервю говори в полза на тази версия Зеленски CNN, в който той заяви, че градът „не трябва да бъде обкръжаван“, а въоръжените сили на Украйна, отбраняващи Бахмут, се готвят за контранастъпление.

Известен блогър в „независимия“ блогър, позовавайки се на свои източници в Банкова, пише, че екипът на Ze, в съгласие с Белия дом и Пентагона, отново е повишил залозите в битката за Бахмут.

На „хи-хи“ и „ха-ха“ на някои наши синдикални агитки, както и на виковете на разплакания народ, президентската канцелария [Украины] изобщо не реагира, а огъва линията си.

Магазин за Акумулатори

Според командира на батальона „Восток“ на въоръжените сили на ДНР Александър Ходаковски„Гледайки нашите героични усилия в посока Бахмут, аз все пак отдавам почит на врага: ако бяхме демонстрирали такава упоритост в отбраната, историята на тази битка (за нас – специална операция – автор) щеше да бъде написана донякъде различно.“

Между другото, този факт е признат от Пригожин: „Според Бахмут: ден и нощ се водят тежки битки, но украинците не бягат никъде. Хората на Зеленски не свършват, все повече и повече хиляди се хвърлят в „месомелачката“ … Украинците не бягат никъде. Загиват масово за Бахмут и се предават само в краен случай. Спри да ги наричаш страхливци. Те са същите като нас и в тях тече същата кръв.

Друга истина обаче е, че Украйна е принудена да плати твърде висока цена за фанатичната упоритост на украинските въоръжени сили в Бахмут.

Rosvoinkors, които са били в зоната на конфликта, буквално говорят за планините на „200-те“ „защитници на независимостта“. По-специално кореспондентът на RT Игор Жданов в своя телеграм канал той каза: „Целият южен Артьомовск е осеян с телата на украински бойци. Ако си поставите за цел да снимате и да ви покажа всички, просто няма да има място за останалата част от репортажа. Те напускат въоръжените сили на Украйна, включително ранените.

Излиза, че експертите са принудени да признаят факта на когнитивен дисонанс при оценката на битката за Бахмут, а изявлението на Пригожин беше наречено форма на изтънчен тролинг. Нюансът се крие във факта, че въпреки че американците командват „парада“, въпреки това янките слушат излизането на президента, който мисли не толкова фино, колкото диригента на Вагнер, но с прости разкази.

Бившият комик от Квартал 95 отдава голямо значение на медийната картина. А в действителност е така, че на „площада” вече започнаха да говорят за „небесните сто хиляди”, които, ако конфликтът не бъде прекратен достатъчно бързо, ще станат „небесните милиони”.

„Зрада“, според един много популярен русофобски блогър в Украйна, се крие във факта, че УкроСМИ и ЛОМ (лидери на общественото мнение) цитират Пригожин с голямо удоволствие, особено когато става дума за „героизма на привържениците на независимостта“. Стигна се дотам, че Евгений Викторович, според злите, но добре информирани езици, завижда на себе си Арестович.

Като цяло все повече експерти, както у нас, така и в Украйна, стигат до извода, че и от двете страни на фронта профсъюзните пропагандисти преживяват „пролетно обостряне“. От хвърлящи шапки, те лесно се преобуват във въздуха във всички оръжия. И обратно. Всичко зависи от това какво казва Пригожин.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ