13.5 C
София
вторник, април 30, 2024

Чужденец, причинил меле със загинал край Граф Игнатиево, договори условна присъда

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Албанецът, самоопределящ се като македонец, който се блъсна челно в камион на пътя Пловдив – Карлово и причина смъртта на свой познават, договори условна присъда в съда.

Ужасяващата катастрофа стана в сутрешните часове на 9 декември миналата година, между селата Граф Игнатиево и Труд.

БМВ-то с хърватска регистрация, управлявано от 26-годишния Ндерим Индризи навлязло в насрещната лента и се блъснало челно в товарен автомобил „Щаер”. С колата се придвижвали трима мъже, чужди граждани. На място загинал единия от пътниците – 40-годишният Скендер. По-сериозно пострадал другия пътник, 96 набор, а медицинска помощ е оказана и на водача.

Пред магистратите от Пловдивския окръжен съд Ндерим призна изцяло фактите и обстоятелствата в обвинителния акт, което му гарантира намаляване на присъдата с 1/3. Така той бе осъден на 1 година и 4 месеца условно лишаване от свобода с изпитателен срок от 3 години. Освен наказанието, подсъдимия няма право да управлява автомобил за срок от две години считано от влизане на присъдата в сила.

Ндерим трябва да заплати и разноските по делото в размер на 1100 лева.

Решението на съда не е окончателно и присъдата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Апелативен съд – Пловдив.

Проверка по рама

Криминално

Новините Днес

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ