5.5 C
София
вторник, март 28, 2023

„Адвокат на дявола“: Масонът-милиционер Менко Менков е любимият юрист на ГЕРБ и придворните олигарси

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Един от най-скъпоплатените адвокати у нас, който в годините стана лице на всеки проблем с правосъдието около ГЕРБ и прилежащите им обръчи, е юристът от русенското село Караманово и възпитаник на Милиционерското училище в Пазарджик Менко Менков, пише „Уикенд“.
Бойко Борисов, Влади Горанов, Севдалина Арнаудова оглавяват в списъка с подобни клиенти, за които адвокатът не пести нито усилия, нито добри думи.

Менков бе сред първите, които се появиха пред дома на Бойко Борисов в Банкя вечерта на 17 март 2022 г., когато България се въодушеви от новината, че бившият премиер е арестуван. Тогава Менков прие толкова лично нещата, че обяви Борисов за „икона“.
Както казват запознати с юридическата му практика – клиентите са му скъпи, защото са приятели. Новият приятел в папките му е задържаният преди дни шеф на „Хидрострой“ Велико Желев, впоследствие пуснат под гаранция от 20 000 лева.

Адвокатско дружество „Менко Менков и съдружници” е една от най-проспериращите адвокатски кантори в страната, а нейният основател е едно от най-утвърдените имена в правните среди на Република България, както самата кантора оповестява на сайта си.
Преходът към Велико Желев като един от строителите на магистрала „Хемус“ е съвсем естествен, защото именно Менков придружаваше и бившите регионални министри от ГЕРБ Петя Аврамова и Николай Нанков при разпита им за същата магистрала в полицията през 2021 г.

Проверка по рама

Сега, макар и арестът на Велико Желев да е заради изнудване и обвинения в побой от бивш служител на „Хидрострой“, броени дни след установяването на липсващия асфалт по Северната тангента, Менко Менков е категоричен, че задържането няма общо с магистралата и е „семпла битова история“.
В същото време обаче Менков се изказа вещо и по темата със самия асфалт, въпреки че по думите му нямал нищо общо – не били добри взетите проби, от които става ясна липсата и на количество, и на качесво. И не можело регионалния министър и архитект по професия да се изказва по въпроса, защото… не бил компетентен.

Компетенциите на самия Менков не свършват дотук. Той разбира и от офшорки – през 2015 г. регистрира фирма на Сейшелите, заради което името му се появи в „Досиетата Пандора“, и от лов – като запален авджия, той участва в управлението на ловно стопанство „Дунав”.

Неговият съдружник пък е част от борда на „Кинтекс“, за да може удоволствията да се съчетаят с бизнеса. Има интереси и в свободното зидарство, защото не крие принадлежността си към масонски орден.
По информация bird.bg Менко залита и по не чак толкова свободното зидарство, а именно – строежа на пътища. Покрай жената на съдружника си от „Кинтекс, с която също е съдружник, адвокатът се оказва и „пътищар“, който може да се гордее с пътя Мездра – Ботевград, по който се предвидиха 257 млн. лв.

Да имаш скъпи приятели и да се грижиш за тях води до това и те да се грижат за теб. През 2015 г. един от синовете на Менков, тогава на 19 години, причини катастрофа на пътя Девин – Михалково, като изпусна управлението на един от служебните джипове на ловно стопанство „Борино“ в Родопите и падна в пропаст.

Магазин за Акумулатори

Катастрофата, в която спътниците на Менков-младши получиха сериозни травми обаче не доведе дотам, че областната дирекция на МВР-Смолян да образува досъдебно производство по случая. До медиите информация от бюлетина на МВР не стигна, произшествието изобщо не се отрази и потъна.
Материалът „Адвокат на дявола“: Масонът-милиционер Менко Менков е любимият юрист на ГЕРБ и придворните олигарси е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Новините Днес

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ