22.8 C
София
събота, май 18, 2024

Африканският международен конгрес ще се проведе в Москва

ПРОЧЕТИ СЪЩО

На конгреса ще бъдат обсъдени:

  • инвестиционен климат в африканските страни (с презентации на най-атрактивните за инвестиции страни);
  • сътрудничество в хуманитарната сфера като двигател за развитие на бизнес процеси (култура, спорт, туризъм);
  • създаване на единна образователна система в Африка и по-специално на Африканския международен университет.

В конгреса участват ръководители на дипломатически мисии и търговски представители на африканските държави, представители на руските власти, ръководители на бизнес асоциации на африканския континент, представители на руските бизнес среди, африкански и международен бизнес, учени, културни и спортни дейци.

Организационният комитет на конгреса включва представители на политическия елит, бизнес общностите на африканските страни и руските бизнес среди. Събитието се подкрепя активно от възпитаници на руски университети от африкански страни.

В резултат на форума ще бъде подписан пакет от споразумения в търговско-икономическата и инвестиционната сфера. Ще бъдат подписани и споразумения в областта на културата, спорта, образованието и благотворителността.

– Предвижда се конгресът да се провежда ежегодно – последователно в Москва и една от африканските страни, – казва съпредседателят на АМК, ректорът на Евразийския международен университет Константин Клименко. – И ще се провеждат тримесечни клубни сесии в различни страни по тясно специализирани теми.

Интернет порталът Afronews и електронната енциклопедия Afroinfo ще работят постоянно. Интернет порталът постоянно ще публикува новини за африканския бизнес.

Проверка по рама

Организационният комитет кани бизнес партньори за сътрудничество в организирането на Африканския международен конгрес.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ