19.8 C
София
петък, май 24, 2024

Ала-бала: Марин и Стефан Димитрови издали 28 000 купени избиратели

ПРОЧЕТИ СЪЩО


Стефан и Марин Димитрови са давали сведения на бившия вътрешен министър Бойко Рашков за купувачи на гласове в Хасково. Те са му съобщили и за списък с 28 хиляди имена и сумите, които са им дадени за изборите през 2022 г. Това стана известно по време на изслушването на настоящия депутат от „Продължаваме промяната – Демократична България“ в парламентарната анкетна комисия, която проверява за корупция в митниците и „евентуалната роля на Асен Василев“.

Той добави още, че Марин Димитров му е дал информация за „смачкано от прокуратурата“ дело във връзка с бившия земеделски министър Мирослав Найденов и бившия премиер Бойко Борисов, като показа сигнала с подпис. Рашков отбеляза още, че Димитрови са обвинени за престъпление, извършвано от средата на 2023 г., а той е бил вътрешен министър до 31 юли 2022 г.

В комисията бе изслушан и бившият главен секретар на МВР Петър Тодоров, който съобщи, че „един-два пъти“ е виждал Стефан Димитров на транспортния вход на Министерството на вътрешните работи. По думите му той е влизал през страничен вход и заради това не е записван в книгата да посетители. След това шофьорът на Рашков го е придружавал от паркинга на министерството до кабинета на вътрешния министър.

От справка на служебния министър на вътрешните работи Калин Стоянов от миналата седмица стана известно, че Бойко Рашков е имал десет срещи с Марин и Стефан Димитрови в министерството. Справката беше направена на база на книгата за посетители.

Бойко Рашков отказа да отговаря на въпроси

Проверка по рама

От изказването на бившия главен секретар на МВР стана известно още, че Марин и Стефан Димитрови многократно са посещавали Главна дирекция „Национална полиция“. Петър Тодоров каза, че ги е разпознавал и по скъп автомобил със затъмнени стъкла, който често е бил паркиран както около МВР, така и около ГДНП и КАТ.

„Чувал съм коментари от колеги. Те казват: Ние ги гоним тези със затъмнените стъкла, а те спират тук и идват при началника. Знам от коментар на колеги, че Стефан Димитров е бил на банкет на КАТ от пролетта на 2022 г., нещо като Нотариуса в Боровец.“

Веднага след Тодоров комисията трябваше да изслушан Бойко Рашков. В изложението си той заяви, че в Народното събрание се нарушават закони. Той визира цитираните от Станислав Балабанов данни, че със СРС са придобити данни, че Асен Василев е обсъждал назначение на нов директор на областната дирекция на МВР в Хасково. Рашков припомни, че според Закона за специалните разузнавателни средства данни, събрани със СРС, не могат да се изнасят публично. Рашков потвърди още, че Стефан и Марин Димитрови са присъствали на рождения му ден в сградата на МВР.

Материалът Ала-бала: Марин и Стефан Димитрови издали 28 000 купени избиратели е публикуван за пръв път на Narod.bg.Source link

Магазин за Акумулатори

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ