Криминални

Байхан и Гюла са закопчаните с хероин за близо 100 000 евро

Софийска градска прокуратура (СГП) привлече към наказателна отговорност 49-годишния Байхан. З. и 44-годишната Гюла Х. във връзка с разпространение на близо 10,500 кг. хероин.

Наблюдаващият прокурор постанови двамата да бъдат задържани за срок до 72 часа с цел довеждането им пред съда за разглеждане на искане за вземане спрямо тях на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Досъдебното производство е започнато на 22.05.2022 г. от Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ – МВР (ГДБОП) със съставянето на протокола за първо действие по разследването и се води под ръководството и надзора на СГП.

Двамата са били задържани при специализирана полицейска операция на ГДБОП. В условията на неотложност са извършени обиски и изземвания и претърсвания и изземвания на територията на гр. София и санданското село Поленица

Съгласно доказателствата, събрани в началния етап на разследването, Байхан З. е извършил две продажби на по близо 100 гр. хероин, като третата, в която е участвала и жена му Гюла е за близо 10,500 кг. хероин на стойност 95 000 евро. Жената бе задържана в заведение край Сандански.

Докато арестували Гюла, друга група правила обиск в къщата им в село Поленица, където са открити много пари. Семейството живее повече от 10 години в Сандански. Санданчани ги познават, заради високия стандарт на живот, които демонстрират.

Предстои СГП да внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемите, пише Struma com.

Разследването по случая продължава.

Криминално

Новините Днес

Не пропускай

Back to top button
zonguldak escort