1.1 C
София
петък, декември 8, 2023

Българските заблуди: На крива „демокрация“ машините ѝ пречат

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Публично се бях зарекъл да си гледам спокойно европейската футболна програма миналата неделя, но наглостта на Сглобката преля чашата покрай машините и ме принуди да ревизирам дадената дума, което не ми е в стила. Както и да е, по-важно е, че със сетивата си усетих колко нетърпимо е нашето дередже.
В третото десетилетие от третото хилядолетие българите са по-феодално зависими като манталитет и психология в сравнение с времената на „съжителството“, монархията и „комунизма“.

По време на османската власт, при Кобургите и при БКП границите на възможното почти се припокриват с поривите на обществения дух, докато сега, при уж висшите технологии, нашето племе се е върнало към първичната природа на едноклетъчните организми.
Проследете поведението на някога релефно очертаните електорални общности. Днес сме тук, утре обратно, после отново на изходно положение?! Колективна шизофрения, придобиваща апокалиптични стойности около всеки пореден вот. Глупави идеологеми и още по-тъпи клишета властват в колективното под(съзнание) и задушават всеки по-свеж елемент, прецедент или конкурент. Нямам предвид героинята на деня Ваня Григорова, а цялостната ни орисия.

Професия „протестър“
Този типаж по едно време бе изчезнал или се бе притаил за повече от десетилетие след „януарската революция“ през 1997-ма, за да се появи с гръм и трясък на сцената през лятото на 2013-та. Този път не с бутилки водка, дрога и германски марки, раздавани от мутрите в подлезите около жълтите павета, а с детски колички, велосипеди, кучета, балони, еко-джендър реквизит и постмодерни пърформанси. И още една разлика – в края на XX век на прицел бе „комунизмът“, а през последните десетина години Злото придоби нов сакрален синоним – Статукво, каквото и да означава това.

Проверка по рама

Очевидно нищо, след като в момента „Промяната“ е в авангарда на същата Мистификация-Сглобка, а Мая, Адвоката и ПР-експерта изчезнаха. Все още мърда Боеца, странно по каква логика преплетен с елитарната комсомолска смяна, лансирана от Посолството като контрапункт на „провинциална България“?! Кого и какво смениха?
Впрочем, мозъчните центрове на глобалната, фашизоидна Олигархия ала сектата от Давос вече са измислили профила на „човека на Новото време“. Как? Чрез проекта за въвеждане на така наречения „минимален базов доход“ от около 1000 евро на месец, който би трябвало да възпроизвежда оттук нататък популация от скопени мисловно био-индивиди от различни раси, етноси, религии и държави, лишени от минимално социално самосъзнание, зомбирани по технологията на „ценностите“.

И точно този мулти-култи планктон ще бъде най-сигурният тил на световната „Масонска ложа“ при нейната стратегия за редуциране на „лошия човешки материал“ чрез пандемии, войни, масови бедствия, инфлация и ГМО.

Връзката между глобалната и националната масова трапанация на пръв поглед е далечна, но ако се замислим по-сериозно – хич даже?! Показателна е безмозъчната реакция на „умните и красивите“ след скандала с машините за местните изборите. Най-активната част от тълпата първосигнално, но всъщност съвсем рационално според диагнозата, тръгна да хвърля храна срещу централите на БСП и ДПС?!
Абсолютни аналфабети с претенции за естети – какво са им виновни мижитурките от „Позитано“ №20, които нямат никакви лостове за влияние върху ЦИК и МВР, отговорни за чистотата на изборния процес? Още повече що се отнася до ДАНС, отдавна прочистена от „неудобни елементи”?! Ами ДПС, наблюдаващо като китайски мъдрец на хълма как реката носи труповете на враговете му? Движението на Ахмед Доган няма абсолютно никакъв проблем с възпроизвеждането на  електоралните резултати в своите етно-културни бастиони, за да се занимава с машини и бюлетини.

Логичният въпрос гласи – защо нео-болшевиките под знака на Дъгата не поеха на юг към НДК при своите партньори от ГЕРБ, а се вторачиха към западна София, конкретно „Позитано“ и „Стамболийски“? Вероятно заради естествения си географски порив към локацията на „демокрацията“?

Магазин за Акумулатори

Едва ли, по-скоро си имаме работа с непоправима ментална, психо деформация, тероризираща цяла нация. И то с усещането за изключителност и безнаказаност върху евро-атлантическа подложка. Виртуална тема за д-р Фройд и пророците Иван Хаджийски и Алеко…
На глобалната Олигархия „минималният базов доход“ за плебеите ще й струва про(центи) от свръхдалаверата, а тук цената ще зависи от ведомостта на грантовите подизпълнители от котилото на Сорос, „Америка за България“ и т.н. Бъдете сигурни – Те винаги са отгоре, защото си играят с нашите пари и илюзии.

Пълна лудница ала украинска блудница

Да ви кажа право, ако не бях в третата фаза от живота според летоброенето на Христовата възраст, и аз щях да си бия камшика от Булгаристан. Още повече, че срещу цената на софийска панелка или стара тухла бих се обзавел с прилично жилище при съседите. Късно е либе за китка, до гроб ще си остана при своя народ. И това не е лошо на фона на световното още по-лошо…
У нас в момента тече пълна лудница ала украинска блудница със скъп джип, апартамент с столичния „Лозенец“, пакети от мол-бутици, ресторанти и прочие за сметка на баба Райна, финансираща бандеровска Украйна. А сега обратно към темата. Местният вот силно обогати хрониката на българските абсурди.

 Започнахме с това, че на крива „демокрация“ машините й пречат, нали знаете еротичния подтекст на лакардията, а докато пиша този текст в понеделник вечер, умно-красивите талибани натискат административната Темида да върне софтуера, изтекъл през флашката на зам.-министъра, и в крайна сметка успяха. От какво се страхуват приматите?

Още веднъж – кретени, зелени еуглени. При аванс от 10 процента на момчето на ДС пред момичето от „Подкрепа“ всяко излишно движение говори за неизживян пубертет. Но талибаните – рупат ли, рупат като дервиши пред изгрев слънце. Още веднъж припомням, че пиша коментара в понеделник вечер, но опитът подсказва, че оттук до края на седмицата ще станем свидетели на познатите ексцесии от Лудницата – комунизъм, партизани, банани, Путин, Си, Северна Корея, Иран и даже Палестина, макар че популацията хич не е наясно с историческата презентация.

„Руска следа“, тя е добра

Както обикновено нашенските по-католици от папата по всеки неудобен за тях повод спрягат и разтягат „руската следа“ като края на света. И ето, че настъпи моментът да им обясня за какво става дума. И в същото време – да задам поредица риторични въпроси. На първо четене – пак ли Решетников? И Зеленски?

И така, по реда но събитията. Преди 7 години, приблизително по това време, централата на „Позитано“ №20 лансира кандидатурата на военно-въздушния ас генерал Румен Радев, който като на майтап направи президентски дубъл срещу Бойкова лелка и срещу един академичен дубльор. Дотук – добре, но какво следва за нашето евро-безмозъчно племе?

Преди 7 години ни обясниха, че пенсионираният генерал от КГБ Леонид Решетников се е намесил при избора у нас на Льотчика. Как би могъл да го направи този архивен клоун при плътния евро-атлантически зенитен залп? Може и още как, ама в пълен мозъчен мрак. Защо не, когато в огледално положение Статуквото обвини Москва за намеса в президентския вот в САЩ?! Е, как така – хем дребна, регионална сила, хем с капацитет да определя Стопанина на Оралния кабинет за сметка на Дълбоката държава на ЦРУ и банкстерите от „Уолстрийт“?! Кретени, еуглени, евро-атлантически пелмени, те не разбират глобалните промени.

Да се върнем обаче на вечната „руска следа“, която в България се  оказва добра. Ако преди 7 години Решетников или някой друг от КГБ е лансирал за президент Румен Радев – браво, тъй като Генерала от ВВС се справя горе-долу добре. Особено на фона на предшественика си Роско П. под календара на щата Колорадо.

И сега обратно към днешния ден. Как така централата на „Позитано“ №20 в рамките на по-малко от десетилетие излъчва две силни мажоритарни личности като Румен Радев и Ваня Григорова, а в същото време партийната листа на Столетницата дълбае най-ниското дъно от век насам, за да превърне най-старата партия в периферен играч? Нещо не се връзва…

Или номенклатурата край „Солни пазар“ продава партийно-идеологическия интерес на БСП/БКП срещу лични дивиденти във Властта, както бе при брака по сметка с ПП, или някой от „червената“ върхушка е купен и играе двойна игра, или факторите в някогашната сграда на активните борци против фашизма и капитализма като предците на столичния кандидат-кмет Терзиев са неспасяеми, клинични, патологични некадърници. Друго обяснение няма.

И как иначе, след като в рамките на няколко години „Позитано“ №20 излъчва двама образцови мажоритарни кандидати с широка електорална периферия като Румен Радев и Ваня Григорова, а в същото време Столетницата се оказва в състоянието на грохнала Старица с импотентна парламентарна група и затихващо политическо влияние в страната? Или Централата е корумпирана, или ситуацията е дълбоко сканирана, както казват младите. Тоест, предварително калкулирана.

Но защо да се чудим, след като кандидатурата на евро-ДС се превърна в кауза за наследниците на С(ДС) от НРБ. Тук нищо не е нормално и никой не е на мястото си. А сега, до края на седмицата, ще ни облъчват как роденият със златна лъжица в устата внук на ВКР е по-голям евро-атлантик от „чистачката“ от „Подкрепа“?! А еуглените от панелките ще припяват и гласуват за бизнеса на богоизбраните от списъка на Посолството.

Нищо ново под слънцето – низините хранят висотите заради генетичната простотия на тълпите. От Френската и Руската революция до наши дни, винаги сме свидетели на едни и същи отрицания на отрицанието. Тоест – връщане към изходната позиция на покаянието. Уви, това ястие се консумира винаги студено…

Георги Атанасов специално за „Уикенд“

Материалът Българските заблуди: На крива „демокрация“ машините ѝ пречат е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Новините Днес

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ