30.8 C
София
неделя, юни 23, 2024

Бърз тест: Как работи мозъкът ти?

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Следващият тест има за цел да ви покаже как работи мозъкът ви – кое от двете полукълба в него е по-добре развито. Тестът е показва, че в зависимост от възприятията ни, ние проявяваме различни таланти и умения.

Какво е нужно да направите?

Погледнете жената на картинката. Тя се върти синхронично в една и съща посока. Гледайте я поне 30 секунди. Опитайте се да определите движението й. От къде идва то – от ляво на дясно по часовниковата стрелка или обратно.

С този тест разбирате кое е доминиращо в мисленето ви – лявото или дясното полукълбо на мозъка! За всеки човек жената се върти в различна посока.

Вие или виждате, че се върти обратно по посока на часовника – ляво, или че се върти по посока на часовника – дясно.

Хората с по-развито мислене чрез лявото полукълбо на мозъка са хора на логиката, детайлите, правилата, думите, познанието, практичността и реализма. Тези хора виждат жената да се върти на ляво – обратно по посока на часовника.

Проверка по рама

Хората с по-развито мислене чрез дясното полукълбо на мозъка са хора на чувствата, ориентирани към “голямата картина”, въображението, символизма, философията и поемането на рискове.

Тези, от вас, които виждат жената да се върти на дясно са с по-силно функциониране на дясното полукълбо. Те са с по-силно креативно мислене.

Обикновено първата група хора са хора, които проявяват изключителен талант в дисциплини като счетоводство и финанси, математика, медицина и образование. Те умеят да следват една и съща схема на работа и са дисциплинирани. Изнервят се от нелогичност.

Обратно, хората във втората група са философи, артисти, художници по душа. На практика каквото и да работят те се опитват да намерят в него искрица творчество. Проблем е, че често сменят вече установения ред и с това предизвикват конфликти и недоверие в околните.

Магазин за Акумулатори

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ