19.8 C
София
събота, май 18, 2024

Откриха дрога за 200 000 лв. в камион с хартия на ГКПП – Илинден

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Наркотици за 200 хил. лв. са били открити в камион на ГКПП – Илинден. Под ръководството на Окръжна прокуратура – Благоевград се водят действия по разследване по образувано досъдебно производство за контрабанда на високорискови наркотични вещества.

Около 15 ч във вторник, на трасе „Входящи автомобили“ на ГКПП – Илинден, при влизане в България от Гърция, е спрян товарен автомобил „МАН“, с българска регистрация, превозващ по документи домакинска хартия.

Гранични и митнически служители извършили съвместна проверка, включително чрез сканиране с мобилно рентгеново устройство. Констатирано е, че в единия от резервоарите за гориво се превозват найлонови пакети. При последвалата физическа проверка е установено, че същите са 37 на брой, от които 36 пакета с бруто тегло 45.903 кг съдържат канабис и 1 пакет с бруто тегло 2.508 кг. съдържа хашиш.

Общата стойност на предмета на престъплението възлиза на около 200 000 лева.

Днес водачът на автомобила – 46-годишният А.К., е привлечен в качеството на обвиняем за извършеното престъпно деяние. Понастоящем с постановление на Окръжна прокуратура Благоевград той е задържан за срок до 72 часа. Предстои прокуратурата да внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

Криминално

Проверка по рама

Новините Днес

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ