0.6 C
София
сряда, март 29, 2023

Бавят убиеца от „Соло“ с 2-3 месеца преди да ни го върнат

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Убиецът от „Соло“ Илиян Тодоров няма да може да бъде върнат веднага в България, предаде Lupa.bg. На него първо ще му бъде образувано дело в Узбекистан за фалшивия паспорт, с който е заловен.
Прокурори обясниха пред медията ни, че този процес може да трае от един до три месеца. Едва след като съдът там се произнесе с присъда, ще се гледа искането на България за връщането на Илиян на родна земя.

Пловдивската прокуратура, вече е отправила искане за връщането на Илиян Тодоров в България.
„Доволен съм, че това се случи, никога не е късно той да получи и изтърпи наказанието си“, каза пред наш журналист Михаил Въжаров, баща на една от жертвите Кирил.

Двойното убийство пред дискотека „Соло“, което се намира на метри от съдебната палата, бе извършено на 18 април 2009 г. Тогава след скандал с нож бяха наръгани Васил Александров и хокеиста Кирил Въжаров, които починаха. Техен приятел също бе нападнат, но оцеля.
По случаят бе задържан Илиян Тодоров от Перник. Окончателната присъда на Тодоров бе потвърдена от ВКС в края на 2013 г.

Проверка по рама

Той обаче избяга от България, за да не излежи доживотната си присъда за смъртта на 21-годишния Кирил Въжаров, вратар на националния отбор по хокей на лед и 24-годишния Васил Александров.
В последствие той беше публикувал клипове в интернет, с които отричаше да е замесен в двойното убийство. Така и обаче не бе открит точно къде се укрива. Той бе обявен за издирване от Интерпол с червена бюлетина.

Криминално

Новините Днес
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ