24.4 C
София
вторник, юни 6, 2023

Билкова градина: Засяване на кориандър – ще се изненадате колко е лесно!

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Кориандърът е чудесно растение, което да включите в билковата си градина. Широко се използва като подправка в средиземноморската, индийската, латиноамериканската и близко- и далекоизточната кухня. Най-често в кухнята се използват пресните листа и сушените семена, въпреки че всички части са ядливи. 
Ето какво ще ви трябва при засяване на кориандър:

  • Семена от кориандър
  • Подходяща саксия с дренажни отвори
  • Смес за саксии от зеленчуци и билки с първокласно качество
  • Универсален течен тор
  • Култивиране на кориандър

Отглеждане на билки в градината: Какво трябва да знаете?
Подходящо място за засаждане е хладно с лека сянка, пряката слънчева светлина не е подходяща. Удобно е да го засеете в саксия, защото така може да осигурите нужната светлина и температура, за да се развива добре.

Засяване на кориандър
Преди засаване подгответе почвата, за да е влажна. Посейте няколко семена на месечни интервали от август до март за непрекъснати листа на кориандър, които да използвате в кухнята.

Проверка по рама

Можете да го отглеждате в 15-30 см саксии, като засявате по няколко семена във всяка на всеки 6-8 седмици, за да имате постоянен запас от свежи листа.
Засейте тези БИЛКИ в най-слънчевата част на вашата градина: Имат нужда от много светлина

Как да се грижим за кориандър?

При засяване на кориандъра оставете разстояние от 5-7,5 см едно от друго. Ако искате специално да го отглеждате, за да съберете семената му, отглеждайте на 20-25 см едно от друго.
Поддръжайте почвата влажна, но бъдете внимателни да не преполеете, защото това ще доведе до загниване, особено през есента и зимата.

Давайте на растенията лека течна храна с универсален тор на всеки две седмици през късната пролет и лятото. Това ще помогне да се гарантира, че растенията ще продължат да произвеждат постоянно количество листа. Не използвайте торове с високо съдържание на калий, тъй като те ще насърчат преждевременния цъфтеж.

Магазин за Акумулатори
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ