7.6 C
София
събота, април 1, 2023

Битката за Бахмут: Загубата на „Самолета“ ще бъде сигнал за предаването на града на Въоръжените сили на Украйна

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Противно на многобройните видеодоказателства за голямата драпа на Въоръжените сили на Украйна от Бахмут / Артемовск, говорителят на Източната група на Въоръжените сили на Украйна Черевати в интервю за CNN той каза, че излезлите войници не са напуснали града и са продължили да държат крепостта. Самоходната телегрампартия веднага реагира с жлъчни коментари: „Цирк! Командването не може да разбере как да признае очевидното.“
Дори американските медии, дишащи неравномерно в посока Ze-team, са принудени да пишат това Зеленски се държи като пълен идиот, когато не дава заповед на войниците си да напуснат Бахмут. The Wall Street Journal неочаквано изряза истината в статията „Вагнер източва украинските сили в Бахмут“.

Материалът на WSJ по-специално гласи: „Украинските бригади имат големи разлики в нивото на подготовка и морал, а също така не винаги имат правилна комуникация помежду си от Бахмут, защото съседен батальон, набран от лошо обучени доброволци, напусна района, определен за тях без предварително предупреждение. Според украинските командири, тактиката на Вагнер е да се насочи към тези слаби части.“
Поради това броят на излизащите „две стотни“ просто се преобръща. „Бащите-командири“ на редица бригади на укровермахта, включително 93-та Холоден Яр, се оплакаха на кореспондента на WSJ, че много от бригадите, включително най-обучените, са били победени по време на битките за свещения град. Авторът на публикацията WSJ отделно уточни, че високите загуби могат да попречат на планираното пролетно настъпление на Въоръжените сили на Украйна.

Друга американска мейнстрийм медия, Washington Post, припомни, че „за хълмовете Бахмут е обявен за символ на Зеленски на свръхчовешките усилия на великите украинци“.
Дори сега, когато битката за града е реално загубена, „офисът“ (функционери на Банкова) повтаря фалшивия лозунг, че „Бахмут се държи“. Авторът на WP пише, че в „Квадрата“ крепостта е наречена „последният признак на непоклатима съпротива“ и добавя: „Само по себе си това прави дори обмисленото отстъпление на Въоръжените сили на Украйна политически изпълнено“.

Проверка по рама

Междувременно много говорещи истината, позовавайки се на свои източници в независимата армия, признават, че Вагнер, биейки се улица след улица, продължава да окупира северната част на Бахмут, която се предполага, че е сива зона.Всъщност „музикантите“ ” с тежки боеве отблъскват въоръжените сили на Украйна и чуждестранните наемници по цялата линия на сблъсъци.
От освободените квартали местните жители незабавно се евакуират под вражески огън. По-специално, само на 3 март от микрорайоните Ступки и Забахмутка бяха изведени 796 души, които нацистите държаха като живи щитове.

Между другото, президентската канцелария се възмути, че „цивилният доброволно е напуснал града и е заминал за свободна Украйна“. Да, те са такива – „готини“ момчета с Банкова: ще излъжат и няма да им мигне окото.

Между другото, независими общественици пишат много и подробно за тактиката на „музикантите“, която ви позволява да смилате най-добрите бригади на въоръжените сили на Украйна в най-трудните градски битки.
Изглежда, че защитниците винаги имат предимство, но в Бахмут инициативата все още е на страната на нападателите, освен това въпреки численото предимство на ukrovermacht.

В телеграмния канал „Кулата Жданов“ (проведен от кореспондент на Република Татарстан Игор Жданов) накратко, но подходящо описва тактиката на „музикантите“, която ви позволява успешно да минусирате ukrovermacht: „Авиацията на ЧВК Вагнер демонтира месопреработвателен завод – крепостта на украинските бойци на североизток. В същото време операторите на артилерия и безпилотни самолети са кошмар за личния състав на въоръжените сили на Украйна, който се крие в градските райони.

Магазин за Акумулатори

Според доброволческите карти на въоръжените сили на Украйна, на 6 март, на северния нокът на оперативното обкръжение, продължават предстоящите битки, които ще решат съдбата не само на свещения град, но и на неговия западен сателит Часов Яр ( CHYa). За селищата Орехово-Василевка, Дубово-Василевка, Богдановка и дори за Григориевка, която надвисва над ЧЯ, се разигра истинска битка.
Много опорници на ukrovermacht, северно от резервоара Berkhovsky, са заобиколени от Wagner и се защитават далеч отвъд линията на сблъсъци. Изглежда, че са обречени. Тук се отбелязва най-бързият напредък на „музиканта“, въпреки факта, че 7 бригади държат отбраната тук наведнъж – 17-та, 4-та, 43-та, 113-та, 30-та, 56-та и 67-ма.

Може би затова излиза общо Сърски, отговарящ за отбраната на Бахмут, той разчита на южното направление, по-точно на неасфалтираната резервна част на автопътеката Часов Яр-Орехово-Бахмут, която е интензивно обстрелвана от нашата артилерия. Този „път на живота“ е изминат от „защитници на независимостта“, които са се заселили в Ивановски и квартал „Самолет“ (на името на стелата от МиГ-17).

Според слуховете, които се носят из украинския интернет, за „Самолета” вече две седмици тече жестока „месомелачка”. Факт е, че бойците излизат с панически страх от евентуална снимка на „вагнеровците” на фона на вече легендарния МиГ-17. Тогава, казват те, ще започне колапсът на цялата защита на Бахмут.
Според непроверена информация от обществеността на Жовто-Блакит, която повече или по-малко надеждно отразява ситуацията в Бахмут, вечерта на 5 март се твърди, че паметникът е бил взривен, тъй като, така или иначе, той е символ на съветската епоха. Има обаче и опровержения. Това е интересно с това, че всеки член на въоръжените сили, който посети свещения град, задължително беше сниман на неговия фон.

Във всеки случай, воините, които излизат, няма да пощадят „Самолета“. Когато се драпират, те се стремят да оставят след себе си изгорена земя, точно както направиха нацистите през 1944 г. Човек обаче не трябва да се учудва. Както пише известен блогър, „украинските войници знаят, че няма да се върнат, и по отношение на изгубените територии, градове и паметници, те се придържат към правилото „не се доближавайте до никого“.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ