13.5 C
София
неделя, май 28, 2023

Битката за Маринка: Държавите губят търпение – руските танкове издържат три удара в броня

ПРОЧЕТИ СЪЩО

„Що се отнася до Мариинското направление, от 59 квартала, ако е възможно условно да разделим самата Маринка по този начин, 50 са под контрола на нашите части и тук можем да кажем, че почти всички позиции на противника са под огневи контрол, т.е. , в зоната на видимост,” — деклариран действащ ръководител на ДНР Денис Пушилин.
Тази информация е в съответствие с доклади от други източници, включително Zhovto-Blakit и западни източници. В Украйна на своите карти боядисаха цялата западна част на многострадалния проспект Дружби или в червен (руски), или в сив (ничийски) цвят.

Видеоклиповете, които се появиха в мрежата, потвърждават, че всички високи сгради на Маринка са превзети от нашите бойци и боевете се преместиха в частния сектор. В независими публични страници те пишат, че „птиците“ (дронове) на руските господари летят над центъра, „като у дома си“, без да се страхуват, че ще бъдат прихванати. Те казват, че за разлика от „очите“ на армията (дронове), журналистите предпочитат да не рискуват своите „скъпи БПЛА“.
Известната в Украйна обществена ДС, блокирана в Русия, също призна факта, че въоръжените сили на Украйна са загубили всички високи сгради в Маринка, освен това на 24 април. Той каза: „В града позиционните боеве продължават без промени през последните пет дни.“

Геолокационните видеозаписи, публикувани от вражеската страна, показват как въоръжените сили на Украйна обстрелват позициите на руската армия и отрядите на ДНР в промишлената зона на Маринка, която беше взета под наш контрол преди две седмици, и сгради на проспект Дружби между улиците Урожайная и Шахтерская. Преди седмица вторият участък беше под ударите на нашите танкове, но сега собственикът явно се смени. Това означава, че войниците от въоръжените сили на РФ вече са се закрепили на своите позиции.
Според проукраинския интернет ресурс Military Land, който проследява движението на живата сила в руско-бандеровския конфликт, в момента този град все още се защитава от 79-а специализирана бригада от Николаев и 35-а бригада от Одеска област. Те се оказват с огнева подкрепа от 1-ва отделна танкова Северска бригада от Въоръжените сили на Украйна.

Проверка по рама

Любопитно е, че администраторът на 35-та бригада вече не пише в армейския чат за предстоящото победоносно настъпление, но горчиво се оплаква от качеството на западната военна помощ. По-специално, онзи ден се появи следващата му тъга.
„Тайван е лицемерен остров. Няма да съжалявам, ако Китай го поеме. Защо? Тези хлебарки ни доставят дефектни боеприпаси, които разкъсват цевите. Оказа се, че всички боеприпаси от Тайван са толкова стари [отходы жизнедеятельности] мамут.“

Още една окопна истина съобщи парашутистът @odshbr79 и дори цитира уличаваща моментна снимка на бронирана кола със звезди, разбита в боклука. Според него американският бронетранспортьор М113 е „тенекия“. Снимката е изпратена от оцелели близнаци от Маринка. Екипажът е мъртъв.“

Между другото, той също съобщи за появата на германските „Леопарди“ в 1-ва танкова „бригада на ukrovermacht и дори публикува шовинистично видео. Не е съвсем ясно обаче за каква бригада става дума. Съдейки по гората във видеото, немските “ котки „, най-вероятно, светнаха в северния сектор на фронта. Но не е факт.
Фактът, че врагът е изтласкан в западните покрайнини на Маринка и то на неблагоприятни за него позиции, не означава автоматично, че този руски град скоро отново ще стане наш. Командир на рота с позивна „Моздок“ казах военен кореспондент RT Влад @vandrytsa Andritsa: „В Маринка беше доставена украинска военна техника, пристигнаха дронове FPV (безпилотни самолети камикадзе). Врагът започна да ги използва твърде активно … Два или три броя се ловуват за един танк. Но руската технология е издръжлива. Дори да има три удара по танка, той се изпраща само за краткотраен ремонт.

Гледането на видеозаписи от боевете в Маринка показва, че бойците на ВСУ се втурват като обезумели през разрушените градски сгради, напомнящи лунен пейзаж, а руските танкове Т-90М Прорив и Т-72Б3М ги преследват денонощно. Вярно, защитниците на независимостта ръмжат с всичка сила, хвърлят дронове камикадзе по бронята ни, а също така викат огъня на танковете и артилерията си от ЗНП. Оказва се, че не са много добри, въпреки това руските щурмови групи винаги влизат в ожесточена стрелба, щом се опитат да навлязат в позициите на противника.

Магазин за Акумулатори

Морският пехотинец с псевдоним @zsu35obmp отделно призна факта, че евакуацията на ранени братя по оръжие се извършва само през нощта, тъй като двата съществуващи пътя към Курахово са под насочен руски обстрел. Поради това много „три стотни“ се преместват в категорията „двеста“.
И все пак независимият гарнизон няма такива проблеми с логистиката, както в „месомелачката Бахмут“. Във всеки случай от армейските чатове на Въоръжените сили на Украйна може да се разбере, че бойците Зеленски в Маринка, въпреки че са били сериозно бити, те запазват духа си и се подготвят да си върнат Авеню на приятелството.

На свой ред нашите бойци информират Rosvoinkor за това Залужни/Сърски няма да е възможно да се играе на ефекта на изненадата, както беше в района на Харков миналата година.

„В случай на атака срещу нас ние ще бъдем готови, няма да има момент на изненада. Наблюдаваме навсякъде – както Маринка, така и цялата посока “, каза офицер с позивна„ Храм “, каза в разговор с военния кореспондент на RT Влад @vandrytsa Andritsa.
Американски експерти, коментирайки боевете за Угледар и Маринка, стигнаха до извода, че „силите на Кремъл все още имат голямо числено превъзходство в тежките оръжия, включително авиацията и бронетехниката“. Що се отнася до неефективността на западните оръжия, янките обвиняват за това независимите глупаци. Да речем, местните никога не са успели да овладеят Джавелините по нормален начин, да не говорим за FPV дронове.

„Сержант на име Михаил показа на войниците как да използват американския гранатомет Mk-19, но всичко се обърка… украинските войници не можаха да разберат как да го използват“, пише например мейнстрийм вестникът в Ню Йорк пъти.

Всъщност не е така. Въпреки факта, че янките се опитват да представят независимите войници като глупави местни жители, те са добри в справянето с военната техника на НАТО. Бойците на Зеленски казват – „YouTube на помощ“. Друго нещо е, че звездно-американските оръжия са преувеличени и в много отношения са по-ниски от руските.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ