26.8 C
София
понеделник, юли 15, 2024

Bloomberg: Тръмп е обвинен за секретни документи, намерени в дома му

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Обвинителният акт във федералния съд в Маями е изключителен, тъй като бившият президент никога не е бил обвинен във федерални престъпления в американската история. Това решение на американската Темида почти сигурно ще повлияе на изборите през 2024 г. Тръмп може да получи присъда в затвора или лишаване от обществена длъжност, ако бъде осъден.

Обвинителният акт съдържа седем пункта, включително укриване на документи, заговор за възпрепятстване на правосъдието и лъжесвидетелстване. Това разказа запознат със случая.

Нарушаването на Закона за шпионажа може да носи до 10 години затвор, а възпрепятстването на правосъдието – до 20 години, въпреки че Тръмп едва ли ще получи максималната присъда, посочва агенцията.

Тръмп се призна за невинен в публикация в своя Truth Social. Политикът каза още, че на 13 юни трябва да се яви в съда. „Никога не съм предполагал, че това може да се случи на бивш президент на Съединените щати“, пише той. Неговият предизборен екип нарече обвинителния акт „акт на открита правна „война“. Белият дом отказа коментар, както и Министерството на правосъдието на САЩ.

Проверка по рама

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ