България

Бойко се самоубива! ГЕРБ издига компрометирания Балтов за президент

Игра на Богове -Възходът на падението
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Бойко Борисов очевидно смята да се самоубие политически, след като обмисля да издигне за президент отстраненият за безброй далавери като директор на „Пирогов” проф. Асен Балтов.

Решението е било взето лично от Бойко Борисов, но е срещнало подкрепата и на други ключови фигури от доскоро управляващата партия, пише „Уикенд”.

Идеята да се издигне кандидатурата на Балтов изникнала преди седмица, след като изритания от „Пирогов” реститут влезе в остър сблъсък със служебния министър на здравеопазването Стойчо Кацаров.След като лекари излязоха на протест в негова защита, а доктори от цялата страна декларираха подкрепата си и изказаха възмущението си от Кацаров, от ГЕРБ решили да поканят професора за техен кандидат за изборите за държавен глава, които ще са в периода 27 октомври – 27 ноември.

Не е известно дали проф. Балтов е приел поканата, но според запознати е много възможно да се съгласи. Принципната му позиция била, че не иска да се занимава с политика, но след като бе отстранен от поста си именно по политически причини, е възможно да приеме, обясняват запознати.

В сряда вечерта лекаря влезе по спешност в до скоро управляваната от него „Пирогов”, след като направи тежка хипертонична криза. Според източник на „Уикенд”, заради силен стрес покрай обвиненията, че е източвал болницата, Балтов дни наред вдигал много високо кръвно.

Проверка по рама

В сряда вечерта обаче ситуацията излязла от контрол, като кръвното му стигнало опасните за живота граници от 210 на 140. Наложило се спешна хоспитализация. Екстремно високите стойности били свалени, а хипертоничната криза – овладяна, въпреки че все още съществувал риск от сърдечен или мозъчен инцидент. Проф. Балтов бе настанен в интензивното отделение на „Пирогов”, но няма опасност за живота му. 

Коментари

Коментара

loading…
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Диета без глад

Back to top button