Разследвания

Бойко с подарък!? Къща за 5 млн. евро в Гърция, вижте пътя на парите (ДОКУМЕНТ за далаверата )

Бойко Борисов и бившият шеф на Комисията за финансов надзор Стоян Маврдиев са придобили по незаконен начин две къщи в Гърция на първия ръкав на полуостров Халкидики на стойност около 5 милиона евро.

 

Имотът на Баце е подарък за „бонусите”, които в течение на десетилетие отпускаше на подчинените си крадци, призна нашият източник.

 

Къщите са закупени от Стоян Мавродиев чрез подставено лице – кипърската фирма „Вердаско“, но парите са преведени от по банковите сметки на продавача Димитър Ламбовски. Той притежава и запис с гласа на Мавродиев, който уговаря точно тези подробности по покупката на двете къщи.

Проверка по рама

 

 

Сега обаче лъснаха нови данни – за връзката на българска фирма с далаверата – „Интернешънъл инвестмънтс“ ЕАД, гушнала яки милиони от единствената държавна Българска банка за развитие, по разкритието на новия икономически министър Кирил Петков.

В Имотния регистър, обаче, няма никакви обезпечения за заема на тази фирма от ББР. Но има обосновани съмнения, че чрез това дружество е купен хотел „Мираджио” на Халкидики.

Дали той е вписан като обезпечение, пита bird.bg.

 

Магазин за Акумулатори

Голямата изненада сред топ кредитополучтелите на ББР е „Интернешънъл инвестмънтс“ ЕАД. Според оповестените днес данни това дружество е забърсало, с извинение за израза, между 115 и 140 млн. лв.

 

Дружеството е създадено през 2019 г. и очевидно доста бързо е успяло някак да впечатли ББР,за да се нареди сред топ кредитополучателите.

Собственик на компанията при учредяването й е „Ийст Уест Пропъртийс“ ЕООД. Сега правната форма на Ийст Уест Пропъртийс“ вече е АД.

Краен собственик спорд Търговския регистър е Емил Робертов Василев. Д ден днешен „Интернешънъл инвестмънтс“ ЕАД няма публикуван отчет за да се разбере какво е финансовото й състояние.

От данните в Търговския регистър не личи и по кредита да са учредени някакви обезпечения от страна на „Интернешънъл инвестмънтс“.

 

https://skrapmetal.net/%d0%bd%d0%b5%d1%84%d1%82%d0%b5%d0%bd-%d0%b1%d0%be%d1%81-%d1%81%d0%b2%d1%8a%d1%80%d0%b7%d0%b0%d0%bd-%d1%81-%d0%bc%d1%83%d0%bb%d1%82%d0%b8%d0%b3%d1%80%d1%83%d0%bf-%d0%ba%d1%83%d0%bf/

Игра на Богове -Възходът на падението магазин за авточасти

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button