4.8 C
София
четвъртък, март 30, 2023

ЧЕСТИТО: „Костя Копейкин” вече е официален патент

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Шефът на „Възраждане” Костадин Костадинов най-после успя да опази от чужди попълзновения злочестият си прякор Костя Копейкин, показа проверка на „Уикенд”. От 11 януари тази година прозвището на Костадинов, с което е иронизиран в социалните мрежи като агент на Путин, е официално регистрирано като „запазена марка” от Патентното ведомство.
Самото вписване не е минало без проблеми, разказват запознати. Заради мераци и от други кандидати да ползват емблематичното прозвище на Костадинов, процедурата се е забавила цели шест месеца.

Както вече писахме, опоненти на партийният вожд от други русофилски организации имаха мераци да пуснат серия презервативи и дори надуваеми секс кукли с тази марка, с цел да го осмеят пред феновете на Москва у нас. Все пак накрая чиновниците е нямало как да не се съгласят, че лидера на „Възраждане” е човека, направил прочута фразата „Костя Копейкин” и патента върху нея му се полага по право. Сега остава да видим кога ще се появят първите артикули, носещи логото.
Източници от „Възраждане” разкриват, че съвсем скоро по масичките, на които партийни активисти в цялата страна събират подписи за провеждане на референдум срещу приемане на еврото ще започне продажба на шапки и тениски със закачлива карикатура и надпис „Костя Копейкин”. Парите от продажбите щели да се използват за благотворителност.

Преди няколко месеца Костадинов обяви, че се кани да регистрира и фондация, носеща прозвището му, която ще раздава ежегодни награди. Призьорите щели да се подбират сред най-гласовитите „врагове на България”, който имат нахалството да не одобряват „освободителната операция” на Владимир Путин в Украйна или намекват, че Костадинов е платен проводник на руската кауза, а не български възрожденец, за какъвто иска да мине.
Церемониите за обявяване на враговете на партия „Възраждане” няма да са скромни, но дарения не са постъпили, тюхкат се активисти.

Проверка по рама

Това не е кой знае каква изненада. Поне до момента не се е чуло някой от защитниците на путиновата кауза да е решил да подели тайно получаваните субсидии от Москва. Вместо за благотворителност, пачките с евро и долари се влагат в лъскави вили или огромни апартаменти, чиято стойност надминава многократно официалните им доходи. За това активистите на „Възраждане” са намислили да финансират наградите с парите, набрани от сувенирите „Костя Копейкин”.
От документите на патентоването става ясно, че възрожденецът путинофил е посочил огромна част от графите в Международния класификатор на стоките и услугите, за които марката е запазена. От собствена колекция дамско бельо – сутиени, бикини и жартиери, през тениски и шапки, та до луксозни писалки и всевъзможни офис принадлежности.

Костадинов единствен има право да отваря кабинети за астрологични консултации и гледане на карти таро, издирване на изгубени вещи и дори да организира циркови представления с логото „Костя Копейкин”.

Защитата на запазената марка, обаче, не се простира върху компютърните игри. Така създателите на „Kostia Game”, вдъхновена от лидера на „Възраждане” няма нужда да се притесняват от санкции. Играта дава възможност на участниците да помогнат на Костадин Костадинов да избяга от омразният на всеки правоверен путинофил Европейски съюз, като прескача тъмносини стълбчета със знамето на съюза.
Графиката също е в тон с пропагандата на „Възраждане”, която възхвалява „добрия социализъм” преди 10 ноември 1989 г. и СССР. В небето над играча има звезди със сърп и чук в тях, а за фон върви музиката от известната руска песен „Калинка моя“.  Ако играчът загуби надпреварата, на екрана се изписва нецензурно съобщение с допълнение „Натиснете за още Русия“.

Регистрирането на марката не значи и че е забранено на останалите хора да се обръщат към Костадин Костадинов с подигравателния му прякор, изобличавайки го като руски агент за влияние, успокояват юристи. Патентът върху „Костя Копейкин” забранява единствено на други търговци да пускат стоки с тази марка.

Магазин за Акумулатори

Материалът ЧЕСТИТО: „Костя Копейкин” вече е официален патент е публикуван за пръв път на Новините Днес.
Народ

Новините Днес

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ