1.1 C
София
петък, декември 8, 2023

Цветето, от което бяга всяка къртица

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Къртиците могат да създадат сериозни проблеми за градинарите, унищожавайки насажденията и водейки до загуба на реколтата. Но има един прост и ефективен начин да се справите с тези вредители, без да прибягвате до химически методи. Имате нужда само от едно цвете, което ще ви помогне да се отървете от къртиците.
Цветето спасител 

Някои цветя излъчват остра миризма, която може да прогони къртиците. Засаждането им в градината ви може да предпази насажденията от нашествието на тези вредители. Едно от тези цветя е туртата. През есента, туртата обикновено изсъхва и много градинари я премахват и изхвърлят. Това обаче е грешка.
Изсъхналата турта е отлично средство за борба с къртиците. Не я изхвърляйте, а по-добре откъснете изсъхналите й листа и цветове, и ги заровете в почвата на градината си. Това ще обогати почвата с полезни вещества и ще я насити. Освен това туртата ще дезинфектира почвата и ще я предпази от вредители, включително къртици.

В лехите, където сте заровили изсъхналата турта, не се появяват къртици за поне една година. Този прост и ефективен метод ще поддържа вашата градина здрава и плодородна.
Проверка по рама
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ