7.6 C
София
събота, април 1, 2023

Цветните дрехи ще останат като нови, ако слагате това в пералнята

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Запазването на цвета на цветните дрехи не е лесна задача. Ако се перат неправилно, те ще придобият захабен вид и цветовете им ще избледнеят бързо.
Разбира се, всеки иска да запази дрехите си като нови възможно най-дълго. Но колкото повече ги перем, толкова по-бързо те губят своя привлекателен и ярък цвят. И не искате любимата ви блуза бързо да се превърне в стара и вехта дреха, може да разчитате на триковете на опитните домакини за пране на цветни дрехи. Благодарение на тях ще запазите цвета им по-дълго жив и наситен.

Има редица общи правила, които трябва да следвате при пране на цветни дрехи.
Вместо омекотител: хитрите домакини изсипват това в пералнята и дрехите стават меки като пух

Как да перете цветни дрехи в пералня?

На първо място, всички дрехи трябва да бъдат разделени по цвят: перете бяло с бяло, тъмно с тъмно. По-добре е да използвате мека вода за пране на дрехите в ярки цветове. Ако водата е твърда, използвайте омекотител.
За фиксиране на цвета и предпазването му от избледняване се използват и оцет и сол. Коя от тези 2 съставки трябва да използвате, зависи от цвета на дрехите.

Проверка по рама

Ако перете жълти, розови или сини дрехи, тогава трябва да добавите 125 ml 95% оцетна киселина в отделението за омекотител. Ако перете сини или червени дрехи, тогава трябва да добавите 15 g обикновена сол в това отделение. Струва си да се отбележи, че след добавяне на оцет дрехите ще трябва да се изсушат добре на чист въздух, така че миризмата да изчезне.
Изсипете това в пералнята – дори най-старата плака, лошата миризма и мухълът ще изчезнат

Черните дрехи също изискват специални грижи. Те трябва да се обърнат наопаки преди пране. В случая е по-добре да използвате студена вода и към перилния препарат добавете малко количество сол.

 
Магазин за Акумулатори

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ