0.6 C
София
сряда, март 29, 2023

Цветя и растения, опасни за кучетата: Огледайте дома си

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Собствениците на кучета са особено уплашени, когато кучетата им се разболеят и затова им обръщат внимание не по-малко отколкото на децата си.
В този случай домашните любимци трябва да се обгрижват почти по същия начин като децата. В края на краищата, кучетата, както и котките, са като равноправна част от семейството и всички са щастливи, когато са здрави и енергични. За съжаление, кучетата понякога ядат зелена растителност или цветя, които растат в дома или двора ни. Ето какво може да се случи.

1. Азалия или рододендрон
Ако кучето хапне от това растение, е възможно да настъпи дори смърт. Растението съдържа токсини, които действат пагубно върху мускулите и невроните на мозъка.

2. Петуния
На пръв поглед това е напълно безвредно растение, но в състава си има някои отровни съединения, които провокират диария, повръщане и сънливост у домашния любимец. Бъдете много внимателни къде разполагате тези цветя в дома или двора си и пазете кучето да не се доближава до тях.

Проверка по рама

Привлечете пчелите в градината, като посеете тези цветя
3. Лалета

Луковицата на лалето може да доведе до приблизително същите последствия, както и петунията. Те предизвикват у кучето повръщане, лошо храносмилане и обилно слюноотделяне, когато попаднат в устата му.

4. Лук и чесън
Не хранете кучета с храни, които съдържат тези продукти. Веществата, съдържащи се в тези растения, водят до разрушаване на червените кръвни клетки, което се проявява в слабост, учестено дишане и редица други проблеми. Лукът в марината за барбекю може да доведе до подобни последствия.

5. Хортензия

Магазин за Акумулатори

Това цвете съдържа циановодородна киселина – силна отрова. Мигновено прониква в кръвта, което води до конвулсии и дори смърт на домашния любимец. Трябва да сте много внимателни с това.
Кога да засадите цветя в градината?

6. Дифенбахия

Дори малко парче от растението може да причини подуване на гърлото, болка и дразнене в очите.
7. Момина сълза

Красиво и изключително токсично растение за кучета, което при силно отравяне предизвиква конвулсии и води до кома.

8. Млечка

В резултат на отравяне се появяват повръщане, диария и сърдечна аритмия.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ