8 C
София
събота, април 20, 2024

Цвят на завесите: 4 съвета за правилен избор

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Изборът на завеси ника не е лесен. Те трябва да пропускат светлина, да затварят прозорците от любопитни очи и да се вписват в декора на стаята. Експерти по интериорен дизайн споделят как да изберете правилните завеси за всяко помещение в дома си.

Комбинирайте завесите с цвета на стената

Това ще създаде прост и стилен външен вид, ще направи стаята по-просторна. Независимо дали стените ви са тъмни или светли, подходящите завеси ще съчетаят двата елемента в едно цяло и ще създадат по-спокойна и комфортна атмосфера, в която има по-малко зрителна намеса.

Изберете завеси от същата цветова палитра като стените

Така че, ако имате светли тапети, изберете завеси в пастелни цветове с геометричен модел. Те ще създадат контраст със стените, а цялото пространство ще бъде обединено от обща цветова палитра от кремаво, бежово, бяло и кафяво.

Как да изберем дизайна на пердетата

Проверка по рама

Закачете завеси в контрастни цветове

Не е нужно да съобразявате тъканта на завесата точно с цвета на стените. Добавянето на контрастни нюанси може да създаде добър баланс в декора. Уверете се обаче, че има усещане за единство, така че всеки елемент да се откроява, като същевременно допълва останалите по отношение на стила.

Контрастните завеси могат да направят стаята ви по-динамична и оживена, както и да привлекат вниманието към прозорците ви. Такива завеси ще помогнат да се подчертае естествената светлина в стаята.

Сложете това в пералнята и ще получите искрящо бели пердета

Изберете завеси с шарки

Ако искате да акцентирате върху предметите в стаята, можете да изберете дамаска, близка до цвета на стените, така че драперията да се слее с тях. Ако имате нужда от смел дизайнерски елемент, като например в трапезария, където няма много други тъкани, можете да използвате контрастен цвят или шарка.

Магазин за Акумулатори

Има много професионални трикове, използвани често от дизайнерите в оформянето на прозорците и пространството около тях. Използвайте дълги завеси, независимо от размера на стаята и закрепете корниза възможно най-високо, за да направите стените по-високи, а стаята по-просторна.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ