20.2 C
София
вторник, юли 16, 2024

Дмитрий Чернишенко: Русия може да заеме 1-во място по общия туристически поток към Куба

ПРОЧЕТИ СЪЩО

„В продължение на много години между нашите страни се развива диалог на ниво държавни, правителствени ръководители, парламенти и бизнес. През това време бяха постигнати значителни резултати в укрепването на търговско-икономическото сътрудничество и туристическият сектор не прави изключение Република Куба е важен партньор и популярна дестинация за почивка на руските граждани. С общи усилия трябва да създадем необходимите условия за растеж на взаимния туристически поток и още през тази година да постигнем предпандемични показатели“, каза Чернишенко.

Вицепремиерът припомни, че по-рано беше решено да се възобновят редовните полети от Москва до Куба. Те ще бъдат извършени от дъщерно дружество на ПАО „Аерофлот“ – а/к Русия. Предвижда се полетите да се извършват с честота 3 полета седмично за 650-750 пътници в двете посоки на полета.

„Руските туроператори увеличават директните чартърни полети – от юни ще има 4 полета седмично до Варадеро, както и 2 полета на всеки 10 дни до Кайо Коко. Новите полети на Aeroflot ще удвоят честотата на полетите, пътническият трафик на Aeroflot ще достигне повече над 50 000 души до края на годината. Така общият прогнозиран пътникопоток ще бъде около 150 хил. души до края на 2023 г.“, каза Чернишенко.

Русия исторически е била една от четирите основни страни, чиито граждани посещават Куба, каза кубинският министър на туризма Хуан Карлос Гарсия Гранда.

„В разгара на пандемията Русия зае първо място по брой изпратени туристи. Максималният брой е 178 000 туристи годишно. Искахме да надхвърлим бариерата от 200 000 туристи и да достигнем още половин милион туристи годишно “, каза служителят.

„Подкрепям стремежите на министъра в целта му да доведе туристическия поток от Русия до 500 000 годишно, като по този начин Русия може да излезе на първо място, изпреварвайки най-развитата дестинация от Канада“, каза на свой ред Чернишенко.

Проверка по рама

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ