19.8 C
София
събота, май 18, 2024

Добавете една съставка към водата за миене на пода и настилката ще заблести!

ПРОЧЕТИ СЪЩО

m ab6dcef36129b5138a353b2ad8ef3cc3

Чистите и измити подове са не само най-добрият начин да се отървете от прах и бактерии, но и да създадете приятна и здравословна атмосфера в дома, в който живеете. Не по-малко важна е енергията на къщата, която също трябва да се „чисти“ периодично.

Ето защо е необходимо да се въведе периодично почистване на подовете със сол . Солта ще помогне за почистването на мръсотията от пода и ще го дезинфекцира, но в същото време ще създаде добра аура на стаята, особено когато е време за възстановяване на мира, щастието и просперитета в дома.

почистване под

Ето как да го направите най-лесно:

В една кофа сложете 10 литра вода и 1 супена лъжица обикновена готварска сол. След това отворете прозорците, тъй като това ще позволи обмен на енергии: лошата енергия излиза, а добрата енергия влиза в дома ви.

Проверка по рама

сол във водата

Накиснете мопа или парцала и избършете добре подовете. Освен подовите повърхности, можете да избършете и рафтовете, масите, дръжките и уредите, които имате у дома. Дръжте солта, която използвате за почистване, на отделно място и никога не я използвайте за осоляване на храна.

чистене на пода

Прочетете повече за това как да възстановите блясъка на пода:

Всички драскотини по мебелите ще изчезнат и ще бъдат нови само с няколко хитрости, изобретени от находчиви хора. Това са гениални трикчета, които могат да ви спестят много пари.

Драскотините по дървени мебели, подове или врати са често срещано явление в почти всеки дом. В повечето случаи драскотините могат да бъдат премахнати с помощта на средства, които вече имате в кухнята си.

Магазин за Акумулатори

Разбира се, по-трудно е да се „маскират“ някои големи щети, но те могат да бъдат направени по-малко видими и не първото нещо, което забелязвате, когато някой влезе в стаята. Ето няколко полезни метода за премахване и „маскиране“ на пукнатини и драсккотини :

МЕТОД I:

Използвайте орехови ядки. Обикновеният орех е просто и същевременно ефективно решение за съществуващите драскотини по дървените мебели и пода. Необходимо е да обелите орехите, след което да натъркате с ядките драскотините. Няма нужда да натискате силно, защото можете да смачкате ядката.

полиране мебели с орех

Основната задача при натриването с орех е да се запълнят следите от драскотини с маслата, съдържащи се в ядката. След като зоната изсъхне, драскотините ще станат по-малко видими.

орехи срещу цепнатини

МЕТОД II:

Смес от зехтин и оцет. Тази смес се приготвя много лесно у дома. Ще ви трябват четвърт чаша 9% бял оцет и три четвърти чаша зехтин. Разбъркайте добре съдържанието (за предпочитане в буркан с капак или бутилка), след което с приготвения разтвор трябва да се избършат всички драскотини и повредени участъци и след като изсъхне се полира със суха памучна кърпа.

МЕТОД III:

Маскирайте драскотините с йод. Ако мебелите са тъмни на цвят, най-лесният и бърз начин е да покриете драскотините с повече йод.

полиране мебели йод

В зависимост от размера на драскотините може да се наложи да вземете клечка за уши или стара четка за зъби, да я накиснете в йод и да нанесете върху засегнатата област.

МЕТОД IV:

Запълнете пукнатините с майонеза. Ако по дървената повърхност има не само драскотини, но и по-малки пукнатини, тогава е най-добре да използвате майонеза. Напълнете пукнатините с майонеза, отстранете излишъка и изчакайте няколко дни.

майонеза за мебелите

Поради факта, че този продукт е богат на масла и протеини, дървото ще набъбне и пукнатината ще се затвори. След това отстранете остатъците от майонеза, които не са попили, и полирайте повърхността със суха памучна кърпа.

ЗА ПЕТНА ПО КИЛИМИТЕ: 

Смесете вода и винена киселина в съотношение 1:1. Внимателно изсипете течността върху килима, след което внимателно избършете петното с кърпа. След това поръсете със сода бикарбонат, втрийте и оставете за 5 минути. Съберете излишната сода с кърпа и измийте петното с препарат и вода.

Поддръжката на ламината изисква много грижи. Просто избършете първо с влажна кърпа, напоена с вода, след това полирайте със специален препарат за ламинат или мебелен фиксатор, разреден с малко вода.

Можете също да използвате разредено мляко за тяло или някакво масло (само малко, едва ли искате да карате кънки у дома).

масло за пода

След това избършете със суха кърпа, тъй като прекомерната влага може да бъде вредна за ламината.

За да имате приятна миризма в стаята, във водата или върху кърпата, когато полирате, добавете няколко капки етерично масло от лавандула или друго масло по ваш избор.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ