18.8 C
София
сряда, юни 7, 2023

Добрата грижа за Алое вера у дома

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Алое вера е тропическо растение от семейство Асфоделови. Има сочни дебели листа и се използва за медицински цели. Краси много домове и е предпочитано от домакините. За да се радвате на зеленината му е важно да полагате основни грижи за него.

Грижа за Алое вера

Светлина
Поставете алое вера на ярка, непряка слънчева или изкуствена светлина. Идеален е западен или южен прозорец. Растението не обича слава светлина, няма да му действа добре.

Температура
Най-подходящата температура за Алое вера е между 13 и 27°C. Температурите на повечето домове и апартаменти са идеални. От май до септември можете да изнесете растението си на открито без никакви проблеми, но при ниски температури навън е препоръчително да го прибирате вътре в стаята през нощта.

Красиви и лесни за отглеждане цветя у дома
Торене

Проверка по рама

Веднъж месечно е достатъчно да торите алое вера и то само през пролетта и лятото – бъдете пестеливи. Използвайте балансирана формула за стайни растения, смесена в 1/2 концентрация.
Пресаждане

Пресадете, когато корените са свързани.

Как да се грижим за алое вера през зимата?
Поливане

Алоето е сукулентно растение, което е свикнало със сухи среди, но въпреки това дебелите му листа все още се нуждаят от достатъчно вода. Растението се полива обилно, но рядко. Почвата трябва да е добре полята и да се усеща влажна, но й оставете време да изсъхне преди следващото поливане.

Магазин за Акумулатори

Ако почвата остане прекалено влажна, корените на растението могат да изгният. Планирайте да го поливате на всеки 2-3 седмици през пролетта и лятото и дори по-пестеливо през есента и зимата
При поливане малко излишна вода може да изтече от дъното на саксията. Оставете саксията да престои в тази вода, така че почвата да абсорбира колкото е възможно повече. Изчакайте 10-15 минути, след което изхвърлете останалата вода.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ