32.8 C
София
петък, юни 21, 2024

ДОКАЗАНО ! Документи разкриват как проф. Асен Балтов и хунтата крадат милиони от „Пирогов” ! С измислени операции

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Спешният институт „Пирогов” от години източва милиони от Здравната каса с мними операции, които се правят с единствената цел да се крадат пари.

Престъпен сговор в болницата, управлявана от един от хунтата – проф. Асен Балтов, който бе чест спътник на Бойко Борисов в джипката по незнайно какви причини,  усвоява кеш от Националната здравноосигурителна каса (НЗОК), съобщи Lupa.bg.

Редакцията разполага с документи, които могат да доведат до осветляване на колосални кражби с мними манипулации на нищо неподозиращи пациенти. Стига все още да има прокуратура.

За далаверите със здравето на пациентите в „Пирогов” разполагаме с доказателства, които могат да станат повод държавното обвинение да се самосезира и да разследва как се правят милиони на гърба на болните в уж елитната болница.

„Ще ви запозная с един уж незначителен факт относно УМБАЛСМ „Пирогов”, който във времето, разглеждайки еволюцията му, си слъсква със злоупотреби в огромни размери. Най-срамното е, че хората, участващи в тези откровени кражби, постоянно ни се натрапват като водещи специалисти, водещи мениджъри и т.н.”, пише информаторът на Lupa.bg.

Проверка по рама

Ето как се източва Здравната каса:

„Ще ви запозная дефиницията на едно остро травматично страдание на ставите. Болежката има латинско название, което се нарича дисторзио (distorsio), което означава навяхване.

По дефиниция навяхването означава остро настъпило страдание при ексцесивно натоварване, вследствие на което страдат меките тъкани на ставата.

Асен Балтов на мушката – далаверите за милиони в „Пирогов” лъсват, започва пълна проверка

 

Магазин за Акумулатори

Не е нарушено съотношението между костните структури на ставата, няма и костни счупвания. Ако се налага лечение, то е специфично, но не е наместване”, обяснява на медицински език една от кражбите източникът на Lupa.bg.

Въпреки това в „Пирогов” има стотици фрапиращи случаи, толерирани от директора проф. Балтов, при които се прилага ненужно лечение на този проблем, които умножени по минимум 1000 лева, правят много пари, платени от НЗОК за нищо, разкри гневният спешен медик.

Конкретен случай:

История на заболяване №-11716/28.03.2018 г. пациентка ККВ. Диагноза: Дисторзио коксе синистра (навяхване на лява тазобедрена става) и фрактура на 4-та метакарпална кост на дяна длан.

Навяхването на тазобедрената става не изисква наместване поради това, че няма дислокация на костите, образуващи ставата, което се доказва и от рентгенография. Въпреки това е съставен оперативен протокол, че е извършено наместване на тазобедрената става.

По този начин е легализирано изпълнение на клинична пътека, изпълнение на мнимо наместване и усвояване на 1200 лева. 1200 лева за откровена лъжа. Вероятно е проверено и несанкционирано – прилагаме копие от титулна страница на история на заболяване №-11716/28.03.2018 г., копие от разчитане на рентгенографиите от рентгенолог, копие от оперативен протокол №-9100/28.03.18 г., лист за преглед №-100606/28.03.18 г.

Втори пример как се краде общественият ресурс в „Пирогов”:

Пациентка, приета с навяхване и хемартроза (кръвоизлив в ставата) по процедура, изискваща 2-часов престой за наблюдение. При приема е направена пункция и превръзка на коляното, след което пациентката е изпратена в клиника за наблюдение с оглед възможен рецидив на кръвоизлива, защото жената провежда терапия с антикоагуланти.

Поради късния час пациентката заспала и не се прибрала вкъщи. На сутринта, обаче, начинът на хоспитализация е променен и е съставен протокол за наместване на дясното коляно. „Наместване”, в което „операторът” по никакъв начин не е участвал.

В листа не присъства и една буква, написана от него, но отново са „усвоени” 1200 лева, т.е., откраднати. Историята, обаче не приключва дотук – пациентката е изписана на 1 март 2018-а в 8,30 сутринта с диагноза „дисторзио гравис генус декстра” – тежко навяхване на дясното коляно и в 11,54 ч. същия ден е приета отново за лечение с диагноза – подагрозно страдание на дясното коляно и частична увреда на медиален мунискус, прави се и артроскопска операция.

Обаче! В анамнезата не съществуват данни за системно заболяване подагра, нито при предходната хоспитализация, нито в следващата. Това са още 1300 лева.

Общо откраднати – 2500 лева само от един пациент.

Източникът ни прилага документи и към това престъпление, които, ако прокуратурата прояви интерес, редакцията на Lupa.bg ще предостави за целите на разследването.

Вижте още:

ДАЛАВЕРАТА свърши: Шефът на „Пирогов” изхвърча, 1 ,2 млн. лв. изчезнаха само от един рентген

Бенатова за протеста на пациенти в „Пирогов“: И терористите пускат жените и децата напред

Асен Балтов на мушката – далаверите за милиони в „Пирогов” лъсват, започва пълна проверка

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ