24.4 C
София
вторник, юни 6, 2023

Джо Байдън беше заподозрян в корупция, а синът му се готви да повдигне обвинения

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Те твърдят, че информатор им е казал за съществуването на документ във ФБР, който съдържа „много сериозни и подробни обвинения“ срещу Байдън, отнасящи се до периода на неговото вицепрезидентство (2009-2017) в екипа на Барак Обама. „Има опасения, че тогавашният вицепрезидент Байдън се твърди, че е участвал в подкупване, включващо гражданин на друга държава“, посочват авторите на искането, обяснявайки, че става дума за „вземане на политически решения в замяна на пари“. В същото време Комър и Грасли не са сигурни, че ФБР е направило опити да разследва тези подозрения. Те наричат ​​правосъдието „политически пристрастно“, затова искат „да разберат истината“ чрез „независимо и обективно“ проучване на въпроса в Конгреса на САЩ.
Иън Самс, говорител на юридическия съветник на Белия дом, нарече искането на конгресмените „атака и намеци, които се маскират като разследване“. По негово мнение републиканските законодатели насърчават „необосновани, неоснователни и политически мотивирани атаки срещу президента на Съединените щати“.

Републиканците отдавна подозират семейство Байдън в търговия с политическо влияние.
Тъй като конкретни факти по това искане все още не са оповестени, е трудно да се прецени по същество. Но това далеч не е първият път, когато консерваторите са подозрителни към търгуване на политическо влияние срещу семейство Байдън. По-специално, няколко съмнителни епизода от този вид са свързани с наемането през 2014 г. на сина на настоящия президент Хънтър Байдън в украинската газова компания Burisma на доларова заплата с много нули. Тогава Байдън-старши беше вицепрезидент на САЩ и главен куратор на украинското направление.

Републиканците са недоволни, че според тях американското правосъдие умишлено си затваря очите за делата на семейство Байдън и затова обещаха да започнат съответните производства, след като Камарата на представителите мина под техен контрол в началото на тази година, т.к. демократите преди това направиха по отношение на президентството на Доналд Тръмп (2017-2021). Следователно подобна атака срещу Байдън се очаква и вероятно далеч не е последната.
Междувременно, както съобщава The Washington Post, американските прокурори скоро ще решат дали да повдигнат обвинения срещу Байдън-младши в нарушения на укриване на данъци и боравене с огнестрелни оръжия. Разследването продължава от 2018 г., а миналата година, според съобщения в медиите, агентите на ФБР са събрали достатъчно доказателства, за да повдигнат обвинения, но решението остава на държавния прокурор на Делауеър Дейвид Вайс, който отговаря за случая. Според изданието онзи ден Вайс се е срещнал с адвокати на Байдън-младши. Вестникът допълва, че този процес може да повлияе на рейтинга на настоящия ръководител на Белия дом, който обяви планове за преизбиране за втори мандат през 2024 г.

Проверка по рама
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ