13.8 C
София
четвъртък, май 23, 2024

Една таблетка от това и мушкатото ми полудява от цъфтеж! Толкова обилни цветове, че листа не се виждат!

ПРОЧЕТИ СЪЩО

За да може мушкатото /Пералгония/ да се превърне в истинска декорация на вашия дом, трябва да се осигурят правилна грижа и оптимални условия за отглеждане.

Постигането на това не е толкова трудно, тъй като това е много непретенциозно растение, което не изисква специфична селскостопанска технология. И торенето ще помогне да се провокира буен цъфтеж. Разбира се, много развъдчици на мушкато не губят време и купуват специални препарати в магазините за градинарство.

Има обаче и такива, които предпочитат да спестят парите си, особено на фона на главоломните цени. Освен това някои производители на цветя смятат, че домашно приготвените органични торове са по-здравословни и по-подходящи за използване в жилищна среда.

ПОДХРАНВАНЕ

След подрязването през месец март на растението е препоръчително да се третира с аминокиселини. Те ще предпазят растението от стрес след подрязване и ще стимулират развитието на нови издънки за обилен цъфтеж.

Проверка по рама

За да направя това, използвам аптечното лекарство елтацин, което купувам от аптеката. Съдържа три аминокиселини: глицин, глутаминова киселина и цистин. Тези аминокиселини са полезни не само за хората, но и за растенията.

В 1 литър топла, престояла вода добавям 1 предварително натрошена таблетка елтацин и поливам растението. Този разтвор може да се използва за поливане на всякакви стайни растения и разсад.

Ефектът от използването на този разтвор става видим в рамките на няколко дни след лечението.

Благодаря на всички за четенето!

Магазин за Акумулатори

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ