България

ЕТО ГО НОВИЯ КАБИНЕТ: Корнелия пробутва калинките на Бойко, става министър на държавните предприятия (ИМЕНАТА)

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Новият кабинет вече е ясен – резултатът е, че Корнелия и Бойко успяха и ще пробутат своите калинки по върха на икономиката, защото Нинова оглавява новото Министерство на държавните предприятия, за което Новините Днес вече предупреди.

Източници на „Сега“ от средите на преговарящите, споделиха имената, които 4-те коалиционни партньори обсъждат за състав на бъдещето правителство.

Министър председател:  Кирил Петков, ПП

Вицепремиер и министър на екологията -Борислав Сандов, ДБ

Проверка по рама

Вицепремиер и министър на държавните предприятия: Корнелия Нинова, БСП

Вицепремиер и министър на финансите: Асен Василев, ПП

Министър на вътрешните работи: Бойко Рашков, ПП

Министър на образованието: Николай Денков, ПП

Министър на растеж и иновации: Даниел Лорер, ПП

Министър на правосъдието: Надежда Йорданова, ДБ

Магазин за Акумулатори

Юрист. Зам.-председател на парламентарната група на “Демократчна България”. Била е началник на политическия кабинет на Христо Иванов в Министерство на правосъдието (2014 – 2015 г.). Омъжена е и има един син.

Министър на регионалното развитие и благоустройството: Гроздан Караджов, ИТН

Бивш председател на ФНСД, през 1997 г. става главен секретар на Комитета по пощи и далекосъобщения. Беше главен секретар на министерството на транспорта по времето на Иван Костов и представител на държавата в управлението на БТК. Ексдепутат от Реформаторския блок. Беше номинация на ИТН за министър в 46-ото НС.

Министър на транспорта: Николай Събев, ПП

Мажоритарен собственик в куриерската компания „Еконт Експрес“. Роден е през 1960 г. в Русе. Завършил е Висшето военноморско училище със специалност „Експлоатация и управление на флота и пристанището“ и УНСС със специалност „Икономика и управление на транспорта“. С бизнес се занимава от 1993 г., а преди това е заемал поста търговски директор в държавното предприятие „Параходство Българско речно плаване“.

Министър на външните работи – Димитър Гърдев, ИТН

Международен секретар на ПП „ИТН”. Бил е съветник в европарламента. Работил е известно време в посолството ни в Никозия. Преди да се занимава с външна политика е бил мениджър „Бизнес риск“,старши вътрешен одитор, във „Виваком“ АД.

Министерство на електронното управление – Божидар Божанов, ДБ

ИТ експерт и предприемач, oсновател на компания за информационна сигурност. Има опит в изграждането на електронното управление, като в ролята си на експерт е участвал в подготовката на редица законови изменения и стратегически документи. Член е на изпълнителния съвет на “Да, България!”. Завършил Голдсмитс колидж, част от лондонския университет

Министър на младежта и спорта: Радостин Василев, ИТН

Адвокат. Има дългогодишен опит в областта на гражданското, облигационното, търговското, трудовото право и изпълнителното производство. През последните 13 години е един от малкото специалисти в България, които се занимават с международно спортно право. Депутат от ИТН

Министър на здравеопазването – Асена Сербезова, ПП

Министър на отбраната: Стефан Янев, ПП

Министър на културата: Тодор Мечкарски, ПП

Министър на енергетиката – Александър Николов, ИТН

Материалът ЕТО ГО НОВИЯ КАБИНЕТ: Корнелия пробутва калинките на Бойко, става министър на държавните предприятия (ИМЕНАТА) е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Игра на Богове -Възходът на падението

Related Articles

Back to top button