22.8 C
София
понеделник, юли 22, 2024

Ето как да охладите колата, оставена на слънце, само за 10 секунди

ПРОЧЕТИ СЪЩО

От самата мисъл, че трябва да седнете в горещия автомобил, който целия ден е бил оставен на слънце – ви прилошава, нали? С тези три прости трика вие ще охладите автомобила в рамките на 10 секунди!

Чувствителните хора или хората с хронично заболяване рискуват буквално, а не само в преносен смисъл да припаднат, ако влязат в горещата “пещ”, т.е. в колата, в която температурата е над 50 градуса.

Въпреки че повечето автомобили днес имат климатици, от момента на пускането на климатика до охлаждането на самия автомобил, отнема известно време за постигането на поносимо ниво. Но какво да правите дотогава, ако нямате време да чакате?

Разбира се, интернет предлага отговор на този въпрос, а триковете, които могат да помогнат, са много прости.

Само в България изхвърляме корите от диня, вижте какво правят останалите народи с тях

За да не се изгорите от волана, който с часове е бил изложен на слънце, когато паркирате колата, завъртете го, така че частта, която по-късно ще хванете, да се намира от долната страна, а не директно на слънце. Разбира се, дори по-добре е, ако има сянка, но ще помогне и водата. Достатъчно е да избършете горещия волан с влажна кърпа – водата веднага ще се изпари, а температурата ще се понижи с няколко градуса.

Проверка по рама

Покрийте скоростният лост с кърпа, а охладете автомобила, като спускате прозорците от страната на пътника и отваряте и затваряте вратата от страната на шофьора.

Желателно е да поставите памучен плат върху седалките. По-лесно е да седнете на горещата седалка.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ