17.7 C
София
понеделник, септември 25, 2023

Ето кое е месото с най-малко токсини

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Все повече хора по света се опитват да ограничат консумацията ма месо, тъй като се притесняват, че то е пълно с токсини и антибиотици и не е достатъчно полезно за тялото.
Съществува обаче един вид месо, което чрез консумацията му не се натрупват вредни вещества за тялото и се счита за много здравословно. На това мнение е популярният лекар и тв водещ д-р Александър Мясников.

Според специалиста този продукт е хипоалергенен.
Дори когато зайците консумират лоша храна, те не натрупват лоши вещества в тялото си, разясниява експертът. Заешкото е богато на аминокиселини, витамини и протеини. 

Това месо съдържа значително повече витамини B6, B12 и PP, отколкото говеждото, агнешкото и свинското. Съдържа много желязо, фосфор и кобалт, има достатъчно количество манган, флуор и калий. В същото време то е с ниско съдържание на натриеви соли, всичко това предполага, че е абсолютно диетичен продукт.

Заещкото месо е доста подходящо както за деца, така и за бременни и кърмачки. За хранителната (биологичната) стойност на заешкото се съди по съдържанието на пълноценни и непълноценни белтъчини в него и техния аминокиселинен състав. С възрастта на животните съдържанието на пълноценни протеини се увеличава, а съдържанието на непълни протеини намалява. Месото от животни на възраст 4-5 месеца се счита за най-пълноценно“, споделя още експертът./Zdrave.to
Харесайте и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива!
 

Проверка по рама
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ