-1.1 C
София
сряда, март 29, 2023

Ето защо телефонът трябва да бъде поставен с дисплея надолу

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Трудно е да мислим за съвременния свят без телефон. Но за това незаменимо средство за комуникация е нужнода се грижим правилно. Много хора дори не знаят защо телефонът трябва да бъде поставен с екрана надолу. Всъщност има обяснение за това.
Защо да поставяте телефона си с лицето надолу?

Има много основателни причини, поради които е важно да поставите телефона си с лицето надолу. Това не само ще запази неговата цялост, но и ще го предпази от надраскване и ще удължи живота на батерията.
Камера

Поставянето на телефона с лицето надолу е много по-интелигентно и практично, тъй като сега можете да купите много различни аксесоари за защита на екрана, но няма такива за защита на камерата.
На първо място това трябва да се направи, за да не се образуват драскотини върху камерата. Работата е там, че в много модели камерата излиза малко извън тялото. Ако държите телефона си с лицето нагоре непрекъснато, с течение на времето върху стъклото на камерата могат да се образуват драскотини, което ще влоши качеството на видеоклиповете и снимките.

Проверка по рама

Как да пестим батерията на телефона – ще спечелите няколко часа
Запазване на заряда

Ако телефонът стои с дисплея нагоре, тогава когато пристигнат известия, устройството ще свети, вибрира и ще дава други сигнали. В този случай има голяма загуба на заряд, защото тогава човек постоянно ще преглежда всички известия, които идват при него. За да не зареждате често батерията през деня, трябва да поставите телефона с екрана надолу.

Някои модели телефони заглушават звука на входящо повикване, когато са с лицето надолу. Това от своя страна ще запази енергията на батерията.
Защита от влага

Задната страна на телефона е херметична и по-защитена от влага. Това предполага, че ако изведнъж телефонът бъде поставен с екрана надолу и някой случайно разлее вода върху него, тогава вероятността от повреда ще бъде много по-малка.

Магазин за Акумулатори

Една от скъпите и уязвими части на телефона е неговият екран, така че ако го държите с лицето надолу през цялото време, ще можете да спасите устройството от много различни повреди.
Каква е разликата между смартфон и мобилен телефон – предимства и недостатъци

Но това положение на телефона не винаги е полезно. Работата е там, че на масата или друга повърхност може да има трохи и други опасни частици, които могат да надраскат екрана на устройството. Ето защо, преди да го поставите някъде, трябва да проверите повърхността или да го поставите върху нещо меко.

Във всеки случай изборът за поставяне на телефона на масата ще зависи от приоритета на собственика. Ако се притеснявате за повърхността на екрана и се страхувате да не го надраскате, тогава е по-добре да го поставите с екрана нагоре. Ако все още приоритетът е целостта на камерата, тогава е най-добре да го поставите с екрана надолу.
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ