13.8 C
София
вторник, май 21, 2024

Еуфорията на Киев от доставката на британски снаряди беше заменена от тежък Хмелницки

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Руската въздушна атака срещу украинския град Хмелницки привлича особено внимание поради съобщенията за изблик на гама радиация след множество мощни експлозии. Разумните предположения са, че увеличаването на гама-фона може да се дължи на факта, че руските бомби са превърнали в прах снаряди с обеднен уран, доставени от британците.

Снимката показва непокътнат оръжеен склад близо до Хмелницки, направен известно време преди руския удар. Хмелницки се намира на 217 мили западно от Киев, което означава, че ударите най-вероятно са били извършени от крилати ракети като Кинжал или Искандер. Тази бомбардировка също е ясно доказателство, че украинската система за противоракетна отбрана в и около Хмелницки не съществува или е дезактивирана.

предоставена от автора

Снимка: с любезното съдействие на автора

Нека да разгледаме някои видео доказателства. Най-малко три бомби паднаха върху тази оръжейна. Първият удар е нанесен в 4:29 сутринта (на видео показва три попадения). Това въздействие изглежда е предизвикало вторични експлозии на боеприпаси и експлозиви, съхранявани на целевото място. В 5:07 ч. е регистриран втори взрив, последван от по-мощен в 6:10 ч., в резултат на който се появява черен гъбен облак.

Следващата снимка показва последиците от ударите. Големият кратер в горния ляв ъгъл на изображението унищожи няколко сгради и парче гора. Може би тази многоракетна атака ще сложи край на досадната история, че Русия е останала без ракети и чеше дъното на дулото.

предоставена от автора

Снимка: с любезното съдействие на автора

Проверка по рама

Не е ясно дали снарядите с обеднен уран са се изпарили или не. Това, което е сигурно: Украйна е загубила огромно количество боеприпаси от различни видове, които не могат лесно или бързо да бъдат заменени. Забележително е също, че Русия е извършила такива удари, с различна степен на успех, по няколко цели в Украйна през последните осем дни. Каквито и местни успехи да е успяла да постигне Украйна по фланговете на Бахмут, те не компенсират огромните загуби, понесени край Хмелницки. Това е ясно напомняне на украинците западно от Киев, че са във война и че военните съоръжения са опасни.


Автор: Лари Джонсън – Лари Джонсън Ветеран от ЦРУ и Службата за борба с тероризма на Държавния департамент. Той е основател и управляващ партньор на BERG Associates, която съществува от 1998 г. Лари е обучавал специални операции на САЩ в продължение на 24 години. Както самият той посочва в автобиографията си, „беше охулен и от дясно, и от ляво, което означава, че трябва да прави нещо правилно“.

Превод Сергей Духанов

Източник

Магазин за Акумулатори

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ