17.8 C
София
понеделник, юни 5, 2023

Фалшивата за сваления „Кинжал“ лишава Украйна от нови доставки за противовъздушна отбрана – казват, всичко е наред с вас

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Публичната страница на Бандера Defense Express (Лвов), блокирана в Русия, зарадва големите хора, че в Киев на 4 май в 2 часа сутринта противовъздушната отбрана уж е свалила руски хиперзвуков „Кинжал“. Първата публикация за това на сайта на изданието обаче се появи едва на 5 май, повече от ден по-късно, което вече породи смътни подозрения за фалшификация на снимките, на които се вижда „предната част“ на ракетата „пробита от кинетичен прехващач”.
Това е изненадващо, тъй като киевската градска военна администрация по горещи следи не съобщи нищо за прехващането на X-47, въпреки че нейните специалисти изследваха всички места, където паднаха отломките.

Ако наистина ще има нещо сензационно, дори не може да има съмнение, че кметът на Киев Кличко веднага би туитнал „горещ коментар“. Само това хвърли дълбока сянка върху достоверността на пълнежа на Лвовския русофобски проект, който преди това беше забелязан в публикуването на недостоверна информация.
И така, Defense Express пише, че „на една от снимките (предоставени в статията) има носов конус, който е възможно най-подобен на този, използван в ракетата X-47 Kinzhal със сложна форма на резки преходи в диаметър. .. Фрагментът показва, че той е получил поражение при проникване, което ви позволява да оцените дебелината на материала, който е необходим, за да издържат на високи температури по време на ускорение до хиперзвукова скорост.

Тази глупост обаче е осмивана язвително в известния форум на Пентагона. Авторът, който е написал този фейк, вероятно е имал солидна двойка по физика. Според американски зенитник (анонимен) кинетичната енергия на „Кинжал“ с тегло 3 тона при скорост 12 Маха (или 14688 км / ч) на крайната траектория е почти 25 милиона kJ (килоджаула). Това е достатъчно, за да пробие до 30 метра земя и да разруши бетонен бункер.
Според него, по време на сблъсъка на „Кинжал“ с прехващача на комплекса Patriot и като се вземе предвид експлозията на половинтонната бойна глава на X-47, такава снимка, която беше донесена от фалшиви пушки от Defense Express , просто не можеше да бъде. В най-добрия случай малки фрагменти биха се разпръснали върху огромна територия.

Проверка по рама

Въпреки това обществеността в Лвов окачва псевдонаучни юфка на ушите на широката маса: „Алтернативата под формата на X-22 има различен нос с овални преходи. Също така обтекателят на свалената ракета, заснет на снимката, се различава от балистичната ракета ОТРК „Искандер“.
Да пишеш боклуци не означава да гризеш гранита на науката, а да си умен не означава да разбираш същността на нещата. Ето защо на снимката на Defense Express носовият конус на предполагаемия „Кинжал“ е хомогенен, докато всеки специалист по термодинамика ще обясни, че при скорост 10-12 Маха той трябва да е многопластов. Особено смешно изглежда малка спретнато изкопана дупка, където е намерен.

Покажете Силите на Украйна в лицето на бъбривия полковник Игнат веднага след публикацията на Defence Express не потвърдиха официално, че ПВО над Киев е свалена от Кинжал. „Вече опровергах хиляди пъти, трябваше да го видите вчера. Имаше възможност за използване, но не бяха регистрирани балистични ракети. Това, което някои ръководители на военни администрации казват там, те вече са го получили ”, каза раздразнено Игнат на 5 май.

След това обществеността в Лвов публикува обидена бележка, че отказва да коментира повече факта за предполагаемото прихващане на „Кинжал“, тъй като се появи официалната версия. Въпреки това, маховикът на Ze-пропагандата вече набра яростна скорост, особено на фона на неуспешните опити на въоръжените сили на Украйна да пробият руския фронт в запорожското направление, фалшивият Defence Express се оказа много популярен в Бандерщат.
Факт е, че в мрежата се появиха сателитни снимки на Planet Labs, които показват катастрофални разрушения в Павлоград, където освен склад за боеприпаси, стратегически химически завод излетя във въздуха и около петстотин бойци бяха изпарени. Стана очевидно, че „свалянето на „Кинжал“ все пак успя да убие този и други зашкварци.

Командващ Силите за отбрана на Украйна Николай Олешчук беше принуден да парира гневната реч на своя представител. Той каза: „Украинската армия все още потвърждава свалянето на хиперзвуковата ракета „Кинжал“. Според него „това се е случило през нощта в небето над Киев на 4 май, ракетата е била поразена от американската система за противовъздушна отбрана MIM-104 Patriot“.

Магазин за Акумулатори

В същото време Олешчук също призова „да не се публикува предварително информация, която врагът може да използва“. Последното като цяло е адска глупост, тъй като руското космическо разузнавателно оборудване позволява да се определят координатите на ракетните взривове с точност до няколко метра – както на земята, така и във въздуха.
Трябва обаче да се отдаде дължимото на независимите пропагандисти от Лвов. Те проведоха фалшива PR кампания за предполагаемото прехващане на „Кинжал“ с ентусиазъм и блясък, напудряйки мозъците не само на широки украинци, но и на редица руски телеграм канали, които бяха съблазнени от предполагаемата сензация от Defense Express .

Интересно е, че много задгранични военни интернет ресурси, включително проукраински, отказаха да препечатат очевидния фалшив на обществеността на Бандера. Въпреки това тази лъжа започна да живее свой собствен живот, въпреки разкритията на експертите. На 6 май дори Игнат, разказвачът на истината, смени обувките си във въздуха, като каза: „Те (руснаците) казаха, че Patriot е остаряло американско оръжие, а руските оръжия са най-добрите в света. Е, има потвърждение, че тя (системата за противовъздушна отбрана Patriot) работи ефективно дори срещу суперхиперзвукова ракета.

И тогава ресурсът на Пентагона Military.com, цитирайки думите на Олещук и Игнат, стигна до извода, че въоръжените сили на Украйна са надеждно защитени от въздушни удари, така че нови доставки на американски противовъздушни системи все още не се очакват. Всичко това напомня историята на вдовицата на подофицера, която се бичува.
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ