22.8 C
София
понеделник, юли 22, 2024

ФБР арестува търсещ работа кандидатствал за наемен убиец

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Джосия Гарсия, член на Националната въздушна гвардия на Тенеси, беше арестуван, след като кандидатства за работа на убиец онлайн. Фалшив уебсайт, рекламиращ този вид работа, беше създаден през 2005 г. и преди това беше рекламиран за компания за киберсигурност. Фирмата така и не става популярна, но според клетвената декларация на ръководството й през годините е получавала много заявки за услугите на поръчкови убийства. В крайна сметка модераторът превърна уеб страницата в сайт-пародия с фалшиви рецензии, формуляр за регистрация за заявка на услуги и формуляр за кандидатстване, за да станете поръчков убиец, съобщава Guardian.

Гарсия кандидатства за работа на 16 февруари и изпрати няколко допълнителни имейла през следващия месец. В началото на април с него се свързва агент под прикритие на ФБР, който твърди, че е „координатор на място“ на компанията. Гарсия казал на агента, че има нужда от пари и смята, че ще бъде добър в убиването на хора заради военния си опит, а също и защото е отличен стрелец.

Миналата седмица Гарсия се срещна с агент в парк, където той му даде фиктивен „набор от задачи“. Агентът също плати на Гарсия 2500 долара, вероятно първото от двете договорени плащания. Гарсия е арестуван същия ден. След ареста си той казал на агентите, че няма намерение да извършва поръчково убийство. Според него току-що е получил предложение за работа в медицински център в Нешвил, което възнамерявал да приеме. Ако бъде признат за виновен, Гарсия може да получи до 10 години затвор, според американската прокуратура за Средния окръг на Тенеси.

Проверка по рама
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ