БългарияРазследвания

Арабска страна разкрила, че опитваме да й пробутаме лош руски реактор. Разкри Гамизов

.
Стефан Гамизов
Преди да изискаме действия след това, което публикувах вчера, днес ще продължа по темата АЕЦ “Белене” с нови документи и защо правителството на Борисов старателно, злостно и систематично в заговор с чужда държава, която е агресивна диктатура към съседите си, ЕС и НАТО, съставя и изпълнява план как да заплати 1.2 милиарда лева след манипулиран арбитраж за реактори и свързани с тях съоръжения, които руснаци не желаят да използват като технология за себе си.

Самите руснаци са изоставили технологията на тази версия на ВВЕР под името AES-92 и са я заменили с абсолютно нова, нямаща нищо общо с предишната под името AES-2006, която продават на Унгария, Турция, Беларус и правят опити да продадат в Чехия и други държави.

България се оказва, благодарение на правителството на Борисов, в ролята на корумпиран безотговорен глупак, които превръща държавата си в сметище за ядрени технологии, които никой не иска.

Не е нужно да сте гледали сериала “Чернобил”, за да знаете, че руснаците лъжат по природа в ядрената индустрия. Лъжат за всичко и всеки трябва да е много внимателен с тях, когато върши нещо свързано с ядрен бизнес, ако не иска Чернобил да му е в двора технически или икономически.

Днес ще разкажа за опитите да се продадат тези реактори на арабска много умна държава. Тя обаче се оказва некорумпирана, а правителството ѝ обича държавата и народа си. Това ги кара да наемат реномиран консултант и той им казва истината за случилото се в България и какъв “боклук” се опитват да им продадат. Този “боклук” за който правителството на Борисов разиграва с руснаците филм за Оскар в Женева и пред вас, отнема от залъка ви 1.2 милиарда лева и ги дава на руснаците.

 

Следобед ще публикувам заключенията на този консултант за това арабско правителство, които довеждат до отказ от всякакви преговори за закупуването на този тип реактори AES-92.

Проверка по рама

Никой не иска този “боклук”, но правителството на Борисов и парламента-марионетка на Борисов, преместиха този “боклук” в АЕЦ “Козлодуй” с гръмки фрази как американска компания ще се включи в проекта. Нещо като да си купиш експериментален “Москвич”, но да кажеш, че е боядисан с американска боя. Друг е въпроса, че един американец на руска служба е контролирал хора в кабинета на Борисов. Но това е тема за друг разговор, когато започна да публикувам обещаното за Турски Поток, Русия и Лукашенко.

“Шефе, какво да правим с разкритията в енергетиката и милиардите за руснаците?” : Гешев пита Борисов?

 

Следва продължение днес следобед, но да попитам преди това нещо. Бившият шеф на НЕК, отговорен технически за тази ядрена вакханалия, няма ли някой нещо да го пита, докато си пуши пурите в стил “Борисов” и се наслаждава на богатството си гледайки манипулираната всеки ден с 200 хиляди евро енергийната борса, което е наследство от правителството на Борисов?

източник: Фрогнюз

Магазин за Акумулатори

Игра на Богове -Възходът на падението магазин за авточасти
Back to top button