Разследвания

“Шефе, какво да правим с разкритията в енергетиката и милиардите за руснаците?” : Гешев пита Борисов?

.
Главният прокурор Иван Гешев е звънял на експремиера Бойко Борисов по повод разкрития и публикуван документ от Стефан Гамизов, сързан със съмнителни договори и разплащания с Москва по линия на АЕЦ-Белене и Турски поток.
Шефе, какво да правя, – питал разтревожен главния прокурор Борисов.

 

Не знам, трябва да се измисли нещо. Тези документи може да са фалшиви, а Гамизов да си съчинява…- гласял отговорът на Борисов.

Tаен документ, че Бойко Борисов е платил 1,2 млрд. лв. на руснаците за негодни ядрени реактори (ДОКАЗАТЕЛСТВО)

 

Говори се също, че от Москва ядосани персони на свой ред звъняли на Борисов. Не можели да повярват, че лидерът на ГЕРБ и ексминистър Теменужка Петкова са спипани „по бели гащи“, както се казва.

Проверка по рама

Такива слухове доситигнаха до Фрог нюз. Съобщаваме за тях, защото упорито се разпространяват в политически и бизнес кръгове, които претендират за добра информираност.

 

Въпросът дали Гешев е търсил Борисов да умуват как да реагират, е от изключителна важност. Ще отрекат ли двамата публично или ще си замълчат. Всеки слух става истина в мига, в който бъде официално опроверган, – казвал Стив Джобс. Не твърдим, че случаят с Борисов и Гешев е такъв, но става дума за милиарди, за тайни сделки, което нажежава ситуацията до крайност. Засягат се националните интереси – особено чувствителна материя.

 

По-рано днес Гамизом публикува текст, в кото се казва:

 

Магазин за Акумулатори

Поради изключителната наглост на Бойко Борисов с изявленията му вчера, че “национални предатели”, искали различни неща да е вършел, каквито всъщност реално бяха участващите (истински национални предатели) в неговата диктатура, утре ще публикувам част от документ, който Теменужка Петкова скри и е свързан с манипулирането на арбитражното дело в Женева за АЕЦ “Белене”.

Този документ е достатъчно доказателство да се направи обосновано предположение, че това дело е било манипулирано с цел да бъде загубено умишлено от правителството на Борисов и това правителство да има така основание да заплати 1.2 милиарда лева за неизползваеми от икономическа гледна точка ядрени реактори и съпътстващи ги други съоръжения.

Колко рушвети са заплатили руснаците от тези 1.2 милиарда лева е загадка, но най-вероятно са били не по-малко от 200 милиона лева.
Борисов лъже рецидивиращо, безогледно и нагло за АЕЦ “Белене” и Турски Поток.
След този документ ще последва името и адреса на фирма в Цюрих, която е реално руска собственост и в която са отклонени поне 1 милиард лева и по-вероятно 1.5 милиарда лева от строителството на Турски Поток в нейна и на Лукашенко полза. Няма никакъв реален Аркад – той е само фасада! Няма да има и никаква печалба от този газопровод, а загубите от старите транзитни такси вече се трупат!

Ще посоча и името на руският олигарх, който заплати имота на служителката в кабинета на Бойко Борисов, която надзираваше действията по Турски Поток с мъжа си в полза на диктатурата в Кремъл“.

 

Силни думи. По-късно Гамизов публикува един от документите и стана още по-напечено.

 

В социалните мрежи избухнаха стотици коментари, но от прокуратурата – нищо. Няма го Гешев с каскета, не се чува и гласът му Сийка… Не чуваме маршовата стъпка на гвардията от черноризци край главния прокурор, няма ги камерите на верните му медии, нито Стъки и шепата защитници на „инструмента на Господ“, както сам се нарече Гешев.

 

Затова питаме още веднъж: Обсъждали ли са Гешев и Борисов какво да се прави в създалата се ситуация?

Най-добре е обаче, да излезе Борисов, но не пред комсомола на ГЕРБ, а пред всички и да обясни, какви са ги вършили с Теменужка и как руснаците са “намазали” милиард и нещо. Ако не е вярно – да разобличи с факти съмненията.

 

Д-р Димитър Попкутуев
frognews

Игра на Богове -Възходът на падението магазин за авточасти
Back to top button