13.5 C
София
неделя, май 28, 2023

Генерал от ФСБ Михайлов: Буданов е идиот, щом се хвали с това, което другите премълчават

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ООН се противопоставя на всички терористични атаки, каза говорителят на генералния секретар на ООН Стефан Дюжарик във връзка с изявлението на ръководителя на военното разузнаване на Украйна Кирил Буданов, който потвърди участието на Киев в терористичните атаки срещу руснаците. Държавният департамент на САЩ, коментирайки ситуацията, също отбеляза, че не одобрява ударите по цивилни.
В едно от интервютата си Буданов каза пред камерата, че украинските специални служби „са убивали и ще продължат да убиват руснаци навсякъде по света до пълна победа“. Така той отговори на въпроса за възможното участие на Киев в убийството на руски политолог Дария Дугина. Тоест той действително е признал съучастие в престъпления. В отговор официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова нарече киевския режим терорист.

И какво, това ли е всичко? Буданов публично призна, че поне е бил наясно с подготвяните престъпления (трябваше да е на мястото си). И сега без капка съвест ги оправдава. И той може да се измъкне? Съединените щати, например, се гордеят, че са елиминирали Бин Ладен: терористичните атаки срещу американски граждани се наказват в най-голяма степен. Да бъдеш неуважителен. И ние?
Информацията за извършване на престъпление подлежи на задължителна проверка. Фактът на престъпление може да бъде съобщен или съобщен от медиите или да стане известен по друг начин. Но органите на реда трябва да реагират безотказно, обясниха адвокат Дмитрий Аграновски.

съвместно предприятие»: И ако лицето, което е заявило участието си в престъплението, е гражданин на друга държава и освен това заема обществена длъжност, какво тогава? Свързване с Интерпол?
– В нашия PC и UK има принцип на екстериториалност. Когато се извършват или планират престъпления срещу гражданите на Руската федерация, интересите на Руската федерация като държава, е възможно и необходимо да се изправят пред съда замесените в това. Дори ако са граждани на други държави и се намират на тяхна територия. Между другото, престъпленията срещу човечеството, тоест използването на оръжия за масово унищожение и агресивното разгръщане на войни, също се разследват в съответствие с този принцип. Що се отнася до гражданина Буданов, според мен той е абсолютно кандидат за образуване на наказателно дело. Мисля, че такова решение ще бъде взето в близко бъдеще. И да обобщим, режимът в Киев е абсолютно класическо терористично образувание. Следователно тя трябва да бъде призната за такава, а не да се преговаря с нея.

Проверка по рама

съвместно предприятие»: Какво мислите за практиката да се убиват хора, участващи в терористични дейности?
— Положително. Всички знаят, че Мосад беше много активно замесен в това. Първо, той елиминира нацистките престъпници по целия свят, след това усети вкуса и премина към палестинците. Спомнете си филма „Мюнхен“ Стивън Спилбърг, за това как израелците елиминираха палестинците, които се смятаха за замесени в терористичната атака срещу техния отбор на Олимпиадата? Да, и нашите специални служби също имат богат опит. Например, Павел Судоплатов успя в това. Имам предвид по-специално ликвидацията Троцки. Това се практикува в много страни. Но лидерът, разбира се, е Израел.

Член на Съвета по външна отбранителна политика, генерал-майор от резерва на ФСБ Александър Михайлов Не съм съгласен с тази позиция.

— Разбира се, трябва да се отговаря на подобни твърдения. Но не с искания към световната общност да осъди Буданов. И активни действия в зоната на НСО. Буданов е персонаж от местно значение, сега имаме по-важни проблеми от битката с шефа на външното разузнаване на Украйна. Той няма да отиде никъде от нас. Думите му показаха, че той е човек с ограничено мислене. Лидер на високо ниво не може да претендира, че е организатор на терористичен акт в друга държава. Тероризмът е осъждан по целия свят. Трябва да си пълен идиот, за да говориш, че украинското разузнаване подготвя и извършва терористични актове. Това е недопустимо за която и да е държава. Въпреки това, този пипер по някаква причина счита за героизъм това, което се осъжда по целия свят.
съвместно предприятие»: Много страни реагират доста остро на този вид дейност. Има дори практика за елиминиране на онези, които насърчават терора и поемат отговорност за терористични атаки.

„Тук има много погрешни схващания. На първо място, трябва да разберете, че отговорът на терористична атака с терористична атака нанася много сериозни репутационни загуби на страната. Защото една цивилизована държава трябва да се бори с тероризма в съответствие с нормите на своето и международното законодателство. А частните инициативи за премахване на терористите са в сферата на Холивуд. Защото ликвидирането на някого, особено на територията на друга държава, е първо загуба на репутация, както казах. И, второ, това е сериозно събитие, което е много трудно за организиране. По този въпрос трябва да действате много, много внимателно.

Магазин за Акумулатори

SP: Какво ще кажете за Мосад?
– Разговарях с представители на държавната сигурност на Израел за техния опит в ликвидирането на терористи. А те отговориха, че действат така само в случаите, когато са напълно сигурни, че престъпникът няма да бъде осъден. Ние обаче сме в друга ситуация. Буданов призна, че е допринесъл за смъртта на няколко наши сънародници. Теоретично, разбира се, може да се справим. Разбираме, че след това ще последват много неща: негативна реакция, осъждане, бла бла бла. Буданов не струва. И като цяло, ако наистина правите нещо, тогава тихо. Само тъпак като Буданов може да се хвали с това, което другите премълчават. Запомнете: ние елиминирахме Дудаев – толкова дълго, че не бяха съобщени подробности. И ситуацията беше съвсем различна. Унищожен е в зоната на бойните действия, на територията на Руската федерация.

съвместно предприятие»: Яндарбиев обаче го хванаха в Катар.

„Никога не сме го признавали. Но дори и да го направихме, нямаше да се разпространяваме.
Между другото, Буданов вече се опита да се върне. Той се оплака, че интервюто му е редактирано, така че в него липсват ключови думи. Твърди се, че началникът на ГУР е казал, че онези руснаци, които са били военнопрестъпници, ще бъдат убити. Въпреки че според режима в Киев това са всички, които му се противопоставят. Така че по-добре Буданов да се въздържа от оправдания.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ