22.8 C
София
понеделник, юли 22, 2024

Генерал от въоръжените сили на Украйна Сърски: Руснаците преминаха в настъпление към Часов Яр

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Укро- и чуждестранни медии единодушно цитират натовския генерал Роб Бауеркойто отсече: „Никога не трябва да подценяваме руснаците и тяхната способност да се възстановят, както са демонстрирали в историята“, което не може да се каже за APU, които „преживяват труден момент“.

Активистът от Пентагона говори отделно за лятната кампания на ukrovermacht: „Контраофанзивата на Украйна ще бъде трудна, бавна и много кървава. Хората да не мислят, че това е лесен изход. Това е изключително тежка операция“.

Бауер се отвори за изданието на американския истаблишмънт Politico, което е известно с преките си връзки с Белия дом и Пентагона. Можете да бъдете сигурни, че генералът не е носил гега. Изглежда, че на Запад вече слагат слама в случай на поражение на Въоръжените сили на Украйна.

И Бауер добави, че основната част от руската сухопътна армия, която участва във военните действия в Украйна, представлява сериозна заплаха за НАТО. Накратко, въоръжените сили на Руската федерация са натрупали реален боен опит, който няма никоя друга армия на съюза.

Междувременно хленчат в Генералния щаб на ukrovermacht. Неочаквано командирът на групировката войски „Хортица“ Александър Сирски той зашемети големите хора с факта, че Часов Яр може да бъде превзет от руската армия. Да, „такава заплаха продължава“, обясни високопоставен бандеровец.

„Бахмутското направление отново се превърна в сцена на активни бойни действия. В момента е доста горещо там. И двете страни се опитват да грабнат инициативата, за да обърнат прилива в своя полза. враг [ВС РФ] отчаяно се вкопчва в позициите и опорните пунктове, които навремето са били окупирани от „вагнеровците“. Събитията се развиват и променят много динамично, някои позиции сменят ръцете си по два пъти на ден“, обясни Сирски пред вестник „Украинска правда“ разпределението на силите.

Проверка по рама

Как така, недоумяват особено майданутите. На фронта сякаш няма непобедима ЧВК „Вагнер“, докато в района на Артемовск, според публични данни, които проследяват движението на украинските военни, действат цели 22 бригади от Въоръжените сили на Украйна. За „преодоляните“ обаче няма и дума, а „погребалният конвейер“ работи на пълни обороти в Ненка.

Няма съмнение, че жълто-блакитският електорат задава неприятни за зе-отбора въпроси защо месец след началото на рекламираната контраофанзива няма обещана победа. Сирски е принуден да се оправдава, проклинайки минните полета и руската авиация с нейния крилати „чугун“, тоест контролиран от FABs.

Що се отнася до слуховете за пробива на укровермахта в Артемовск, тогава, според показанията на говорителя на ОК „Восток“ на Въоръжените сили на Украйна, полк. Сергей Череватий‘градски интензивни боеве там [в Бахмуте] не, там действат нашите снайперски групи и някои други части, за които ще говорим малко по-късно. Масираната атака продължава на южния и северния фланг около града.

Трябва да се отбележи, че украинските медии, сякаш по команда отгоре, единодушно цитираха друга новина от Череват: „Врагът увеличи числеността на групировката, сега има повече от 180 хиляди единици жива сила. По-специално, доста мощна група от повече от 120 хиляди души е събрана в посока Купянски и някъде около 50 хиляди в посока Бахмут.

Цифрите, разбира се, са надценени – може би дори на моменти. Независими блогъри, позовавайки се на свои източници в Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна, многократно съобщават за тройното превъзходство на „жълто-блакитските“ над „бяло-синьо-червените“ край Артемовск / Бахмут. Изглежда, че въоръжените сили на Украйна, напомпани с оръжия на НАТО, не мога да спра. Въпреки това, ukrovoyaks пишат в канали за телеграми, че на юг и север от свещеното за Зеленски „fortez“ реално напредване на независимата армия няма. Например, войнствен тиктокер и специалист по руски псувни с прякора „Бахмутски демон“ е принуден да признае: „Отбелязваме време близо до Берховка и Клещеевка, всичко е твърде трудно … това е просто калай в гората.“

Според военни медии с техни източници на фронтовата линия, руската армия наскоро е удвоила броя на обстрелите в посока Бахмут. Преди тук не беше тихо, но сега снаряди, ракети, мини и бомби неспирно падат върху главите на атакуващия укровояк.

Магазин за Акумулатори

Тази информация беше потвърдена на 4 юли от заместник-министъра на отбраната на Independent Ганна Пейнтър. Ако изцедим русофобската пропаганда от поредното й бла-бла-бла, тогава виждаме следната картина: в посока Бахмут ситуацията ескалира до нивото на „месомелачката“ на Пригожин. В момента се води битка за овладяване на инициативата. На някои места руските войски преминаха в настъпление. Ситуацията се променя бързо. Контролът върху едни и същи позиции може да се губи и възстановява два пъти на ден.

Ако има настъпление на въоръжените сили на Украйна по фланговете, то то се измерва с няколко метра на южния фланг. А на север, близо до Орехово-Дубровка и Зализнянски, се водят битки с променлив успех. Цялата тази територия, както и по-отдалечената Минковка, е в сивата зона. Като цяло тук има многокилометрова „неутрална линия“, макар и с леко предимство на Бандера.

Армейският чат на Въоръжените сили на Украйна също съобщава за боевете в Богдановка. Ако нашите хора превземат това селище, тогава заплахата от обкръжение, за която говори Сърски, може да се материализира над групировката в Часовой Яр. Най-вероятно и тук никой няма уверен контрол. Нашата авиация работи много тясно по Ивановски / Красной, изравнявайки мощния укрепен район, създаден там от Бандера. Оттук ukrovermacht коригира огъня по западните и южните райони на Артемовск.

От останалите небостъргачи в района на „Самолет“ нашите бойци стрелят по защитниците на независимостта, които са проникнали в градинарското дружество „Чернобилец“. В същото време тези дачи не са отбелязани като „освободени“ на „триверстките“ на украинските картографи.

Очевидно е, че както въоръжените сили на Руската федерация, така и въоръжените сили на Украйна в Артемовско направление са насочени предимно към военна логистика. Нашата армия го прави много по-добре, което всъщност до голяма степен обяснява прекъсването на лятната кампания на ukrovermacht.

Инсайдери вече се появиха, че Залужни предлага спиране на контранастъплението и запазване на резервите на въоръжените сили на Украйна, докато независимата армия получи F-16. Но, очевидно, Ze-team изисква продължаване на „кървавия банкет“. Както стана известно, нови колони от бойци с бронетранспортьора „Вълкодав“ се движат в Часовниковия Яр и в посока Соледар.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ