19.6 C
София
понеделник, септември 25, 2023

Германци в траур: „Краснопол“ от първото попадение унищожи най-добрата бойна машина на пехотата в НАТО

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Генералният щаб на укровермахта, според военните кореспонденти на Руска пролет, се готви да въведе в битка бойните машини на пехотата CV-90, които вече са пристигнали в тила. С това се похвали шефът на Министерството на отбраната на Украйна Алексей Резников във видео, публикувано от независимата преса. Според него шведските машини са готови за бой.
Към този момент е известно, че нашите войници вече са унищожили един от тях край Кременная, което е документирано и дори стана обект на дискусия в западните медии.

По-специално, немският вестник Bild публикува тъжна статия, посветена на това „тъжно“ събитие. Отделно добавяме, че изданието се позиционира като русофобско и заема явно реваншистка позиция. Всички материали са представени тенденциозно и имат една цел – да очернят страната ни, която победи германския фашизъм и наказа Германия, включително териториално, за жестоки престъпления срещу човечеството.
Кой и как гърмял с фанфари – европейците направиха исторически паралели

Потомък на нацистите и фен Бандератака нареченият военен анализатор на Bild Юлиан Рьопке каза, че унищожаването на БМП CV-90 е станало на Луганския фронт близо до село Невское (19 км северозападно от Кременная).
Именно тук се провеждат битките, които чуждестранните медии нарекоха „Хюртген на минималната заплата“, имайки предвид битката в гората Хюртген през есента на 1944 г. Казват, че за западната общественост е по-лесно да направи исторически паралели със събитията, които се случват в момента в Кременската гора. Много европейци сигурно са чели романа Ърнест Хемингуей „Отвъд реката в сянката на дърветата“ за тази операция, а янките гледаха филма „Когато фанфарите мълчат“. Дори младите звезди и райета знаят за „месомелачката Hürtgen“, която е взета като основа за култовата игра Call of Duty 2.

Проверка по рама

В статията на Bild се казва, че ukrovermacht, като пълномощник на НАТО, е прехвърлил най-добрата бронирана машина CV90 в алианса на линията Макеевка (Луганская) – Невское – Терни, за да пресече инициативата, изплъзваща се от ръцете на нацистите. Но „когато тя беше близо до фронтовата линия, руските разузнавателни дронове я забелязаха, след което руската артилерия веднага откри огън. БМП-то беше улучено с един изстрел ”, казва Рьопке.
Но и тук не е без злоба. Например, руската армия знае за високата стойност на CV90, така че използва рядка високоточна управляема ракета Краснопол, за да го унищожи. Рьопке се позовава на видео, появило се в мрежата, което потвърждава факта, че шведската бойна машина на пехотата, която той нарича „най-добрата бойна машина на пехотата в света“, е превърната в скрап.

Междувременно в мрежата се разпространяват най-малко стотина видеоклипа, които документират „първи удари“ както от снаряди „Краснопол“, така и от дронове „Ланцет“. Освен това членовете на въоръжените сили на Украйна горчиво се оплакват, че броят на високоточните оръжия в подразделенията на въоръжените сили на Руската федерация бързо нараства. Много защитници на независимостта говорят директно в камерата: „Всичко, което се движи, гарантирано ще бъде унищожено, ако попадне в зрителното поле на руските оператори на БПЛА“.

Западът започва да обвинява въоръжените сили на Украйна в див непрофесионализъм и безразличие към военната помощ
Значителна част от западните доставки биват поразени от нашите ракети още преди да стигнат до фронта. И това вече не е тайна за никого, включително и за анализатора на Bild, който отново с горчива интонация казва на германските читатели: „Тези записи показват, че Русия умишлено се прицелва в западните оръжия в Украйна, опитвайки се да ги унищожи, преди да може да се развие пълна боеспособност. В същото време в някои случаи Украйна прави тази задача относително лесна за руските агресори.

Ясен намек за „ниското ниво на професионализъм на жълто-блакитските подчовеци, които не оценяват великолепната западна технология“. Експертът отделно припомня, че в момента въоръжените сили на Украйна са получили 50 шведски бойни машини на пехотата в дълг на стойност 500 милиона долара, които Украйна ще трябва да плати след края на конфликта.

Магазин за Акумулатори

Въпреки това далеч не е сигурно, че парите ще бъдат изплатени и доставката на бойната машина на пехотата CV-90 на ukrovermacht ще бъде ограничена до няколко десетки. Lvov public Defense Express (блокиран в Русия) съобщи на широките маси, че в бъдеще (не е ясно в кое) „Украйна ще получи 1000 бойни машини на пехотата CV90, което е „изключително положителна новина“.
Те казват, че бойното превозно средство, произведено от гиганта BAE Systems, има „традиционно, но революционно шаси CV90 с технологии от Формула 1“. Звучи налудничаво и намирисва на когнитивен дисонанс, но „хората хавалят“.

Честно казано, „ходовката“ на CV-90 е наистина добра поради активното амортизиране на окачването на торсионната греда. Благодарение на нея шведите увеличиха теглото на BMP до 37 тона, което направи възможно не само инсталирането на мощна броня, но и добро оръжие, включително 120-мм оръдие.

Между другото, шведите рекламират CV-90 като отличен „измамник“, който се характеризира с плавно движение извън пътя, а това вече се отразява на точността на стрелбата в движение и „удобството за екипажа и войските на 8 изтребителя .“ Изглежда нашите военни вече са открили ловния сезон за „най-добрата бронирана машина в света“, за да я проучат и извлекат интересно ноу-хау.
Преди CBO перспективите за „най-добрата бойна машина на пехотата в света“ на световния оръжеен пазар бяха просто великолепни. Но, очевидно, точен удар на Краснопол е развалил маслената картина. Възниква разумен въпрос, защо да харчите пари за закупуване на 37 тона скъпо „желязо“, ако можете да купите високоточни боеприпаси от руснаците сто пъти по-евтино.

Има обаче и друга страна на монетата. Много руски и западни експерти, наблюдаващи руско-бандеровския конфликт, разсъждават върху безизходицата на военната мисъл, когато става въпрос за офанзива.

„Важи и за нас, и за американците. Става много трудно да се пробие подготвената линия на отбрана до оперативната дълбочина с концентриран удар на механизиран юмрук. Небето е напълно контролирано от оператори на UAV, артилерия, авиация, ATGMs, камикадзе безпилотни самолети, минни полета извеждат атакуващи заповеди много бързо … Ще направя уговорка, че говорим за война между технически приблизително равни противници, ”с право бележки телеграм канал „По-стари от Еда“.

Да, така е, но само отчасти. В допълнение към „най-добрата (според Bild) пехотна машина“, която не се е доказала по никакъв начин на реално бойно поле, има и най-добрата пехота в света – руската, която по време на най-трудните битки с НАТО прокси, освободи шест града: Мариупол, Попасная, Северодонецк, Лисичанск, Соледар и Артемовск. Това също е важно, защото в градските битки най-мотивираната част от ukrovermacht беше нулирана, както се вижда от провала на рекламираната контраатака на въоръжените сили на Украйна.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ